úterý 26. srpna 2014

Rádio Patriot nabízí spolupráci zájemcům.


Sídlo Rádia Patriot v Nymburku.

Včerejší článek, se kterým jsem seznámil i ty, o kterých se píše, se setkal s odezvou a to je vždy dobře. Bohužel to bývá ojedinělý jev a to měl nedávný článek o Harrachovu zatím 615 čtenářů. Zřejmě zaujal název.

Myslím, že vůbec není špatný nápad dát přímo sem do článku komentář zástupce rádia, zvlášť, když je jakýmsi apelem na čtenáře:

Ahoj.
Hezké pátrání. Ano je to budova Obecního domu, kde máme vysílací studio. Čtvrtá fotka, s domělým nouzovým východem, dokonce ukazuje přesně na místo, kde sídlíme.
A teď k tomu logu. Opustili jsme myšlenku heraldiky a při sjednocování grafiky jsme hledali jiný způsob vyjádření našeho zájmu. Takže pro méně vnímavé, se jedná o charakteristické dominantní věže měst na Středním Polabí, kde jistě Mělníka znalý patriot rychle odhalí siluetu věže kostela svatého Petra a Pavla. Za grafický návrh a vypracování patří velký dík tvůrci pátečního pořadu Lascivní zboží, Jirkovi Vetešníkovi.
Chceme se zaměřit na kulturu a dění nejen v okolí Nymburka, ale bohužel všichni naši spolupracovníci, kteří měli přinášet denní zpravodajství například z Mělníka a okolí se na nás vykašlali. Pokud byste se do projektu Rádio Patriot chtěli zapojit, neváhejte mě kontaktovat na podolak@radiopatriot.cz

Tak, já bych upozornil, že je to především pro vás, kteří se točíte kolem hudby, místních kapel, fesťáčků, Staré Mydlárny, Díry, Němého Medvěda apod. Zkrátka, kolem současné hudby i té regionální. Proč to nezkusit a nevystoupit s vaší kapelou třeba v rádiu, že ? Proč se nepodělit o noční program klubu a zvýšit třeba návštěvnost. Proto koneckonců ta reklama článkem.

Osobně jsem zkoušel tak trochu ze zvědavosti zaplnit  na jaře kalendárium rádia třeba tím, že jsem dával typy na Podkováň Fest, Mělnický vrkoč, Sraz rodáků i snad nějaká ta vinná noc, ale to se nějak minulo úspěchem, jak reklamou, tak ohlasy :-). No, je to hudební rádio a ještě regionálně malinko z ruky :-). Ale, v nejposlednějším případě lze leccos zjistit třeba o místě, kam se chystáme z nějakého tamního webu.

Jinak si myslím, že dnes celá řada webů, kde lze ovlivňovat veřejné dění není šťastně nastavena a také řadu lidí děsí už jen slovo spolupráce, nebo závazek. Mnoho lidí chce pětkrát do roka k téma něco říci a raději to neudělá, protože je odradí proces přihlašování, anebo dokonce čekání na to, zda bude jejich příspěvek schválen a kdy. Nejvíce se osvědčují komunitní weby, kam se kdokoliv podle své nálady náhle přihlásí a presentuje se tam nějakým příspěvkem dle svého uvážení ( pozvánka na akci, kritika dopravní situace ve městě, presentace z akce, kultura a životní prostředí apod.).

S.Š.





Žádné komentáře:

Okomentovat