čtvrtek 7. srpna 2014

Několik kratičkých nabídek na akce kolem nás v měsíci srpnu.


Čas letí jako bláznivý a sotva, se chce věřit, že máme za sebou téměř první týden druhého prázdninového měsíce. Někdo má dovolenou již za sebou, jiný ji právě někde nějak prožívá a další mají jeden z příjemných mezníků roku ještě před sebou. V každém případě přináší zejména víkendy spoustu nabídek k potěše, a pokud jsem nechal reklamu na Bitvu o Mělník, která proběhla tuto sobotu čistě na rubrice akce v Mělníčku, tak teď tu přiložím trochu polínek do ohně, ať již jde o akce známé a propagované z domova, či něco vzdálenějšího.

A nemohu začít jinak, než připomenout, že o víkendu v sobotu 9.8. 2014 máme již další populární Mělnický košt a řeč je samozřejmě o víně. Více informací o Mělnických trzích, které jsou jakoby předehrou k samotnému koštu a o vlastním Mělnickém koštu najdete nejrychleji ve vámi sledovaném Mělníčku :-). Loni jsem byl nečekaně na poslední chvíli informován o pivních slavnostech v Liběchově, ze kterých jsem také přinesl nějaké obrázky, ale letos opět nemám žádné zprávy, že by se tam snad něco po roce pořádalo, takže je to passe.

Na další víkend tu mám nyní dvě akce. Lhotka nám už dlouho připomíná na plakátech, že tam budou mít Country festival a více najdete třeba na http://www.lhotka.cz/akce/akce-detailni-informace.php?c=82

Trošku jsem ale zalovil na stránkách Pivního obzoru a mám pro vás na stejný termín třeba i Litoměřické pivní slavnosti. Také 16.8. 2014 http://pivniobzor.cz/akce/ , kam je krásné a krátké vlakové spojeníčko, což je jak dělané pro konzumaci piva.
Mimochodem, tak mě tak napadá, že 16.8.1977 zemřel král rock'n rollu Elvis Aron Presley a populární rozhlasová stanice Rádio Luxembourg hrála celou noc jen jeho písně.

Určitě toho najdete na netu ještě mnoho na měsíc srpen, když budete chtít hledat. Před několika lety jsem navštívil Tankový den v Lešanech ( Týnec nad Sázavou) a mohu jedině doporučit. Kromě současné techniky tam byla i ukázka bojů z 2. světové války a opravdu výborná ukázka. Krom toho je tam velká stálá výstava vojenské techniky nejen naší armády a také mělnický tank. Možná tam díky archivu nakoukneme, ale tentokrát vás zvu na 12. Tankový den, který se koná 30.8.2014 od 9.30. Spojení nemá chybu. Vlakem přes Všetaty na hlavák a Posázavským Pacifikem ( linka 210) přes Vršovice až do stanice Krhanice před Týncem nad Sázavou.

A nakonec nezapomeňte, že vojenská muzea jsou mimochodem zdarma a pokud, se vám zdají Lešany poněkud z ruky, tak si aspoň zajeďte do leteckého muzea ve Kbelích v Praze. Příjemné prostředí a snadná cesta, která se vyhýbá frekventované dopravě. Tolik tedy jen něco málo typů.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat