neděle 21. července 2013

Česká Televize se vydala po vzoru německých televizních společností?


Romantická zřícenina hradu Házmburk není z Mělníka vidět, protože ji zakrývá hora Říp. Osamělý kopeček nad řekou Ohří bývá považován za jedno z nejromantičtějších míst Českého Středohoří.



Něco na tom asi bude a teď o prázdninách je taková aktivita zvláště vítána. S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem, se tentokrát nebudeme toulat jen po světě, ale asi třikrát v týdnu i po naší vlasti.

Zde v archivu, se můžete podívat na velmi pěkný dokument z nedalekého Českého Středohoří....http://www.ceskatelevize.cz/porady/1185966822-na-ceste/208562260130006-na-ceste-po-ceskem-stredohori/ .

V pondělí pak zavítáme k Pálavě do Valticko-Lednického areálu a zvlášť zvědaví budeme asi na úterní 30 minutový dokument z našeho Kokořínska. Vše na ČT 1 v 17.15 .

Asi by bylo škoda na takový seriál neupozornit. Aby však nešlo jen o tak strohou informaci, tak tu mám ještě takovou zajímavost od sousedů. Zde jsou stále více popularnější dokumenty, kdy se třeba jen tak někdo vydá na několikadenní projížďku na jízdním kole po své vlasti, nebo třeba s celou svoji rodinou jakýmkoliv typem plavidla po nějaké řece.

Jistě je krásné sledovat horolezce, kteří se jdou poprat s nejvyšším horstvem, nebo dobrodruhy, kteří se vydají mimo civilizaci, avšak dokumenty nabádající širší veřejnost k dostupnějším cílům, mají jistě své kouzlo i význam.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat