neděle 10. března 2013

Labská plavební společnost zazářila. A Mělník?


Možná si vzpomenete na loňský rok, kdy zde bylo presentováno spousta webových adres společností, které provádějí výletní plavby pro turisty zejména po Labi. Soutok se snažil co nejdříve přijít s nabídkou nových lodních jízdních výletních řádů pro následující sezonu, tak, jak je objevoval. Velmi dlouho visel otazník nad pravidelnou sezonní plavbou právě pod naším městem a ukázalo se nakonec, že stávající děčínská společnost Labská plavební nenašla s mělnickou radnicí společnou řeč a přestala plavby pod naším městem provozovat. To byl tedy konečný důvod, proč všechna ostatní města na řece už měla připravené své sezonní plavební řády a na Mělníku jsme si museli počkat nejen na řád, ale i na novou společnost.

Nás ( tedy mě :-) ) zajímají především novinky v plavbě a tak to chce trochu pátrat. Již mnohokrát jsem nejen já doporučoval plavbu na lodi Porta Bohemia z Litoměřic do Ústí nad Labem. Stránky společnosti jsou  na http://www.labskaparoplavba.cz/
,některé spoje plují až do Horních Počapel, ale pro rok 2013 zatím nic nenabízí, krom nově avizované linky mezi Terezínem na Ohři a Litoměřicemi.
Pospíšila si však právě děčínská Labská plavební společnost...
http://www.labskaplavebni.cz/misen#title
.., která se zmíněným odkazem presentuje v letošní novince. Návštěvníci Děčína, se mohou těšit na posílení plavby do Německa a čeká je dokonce zbrusu nová spoj až do Míšeně, odkud vás autobus dopraví na zámeček, kde se točila naše slavná Popelka a večer opět přiveze do Děčína. Stačí, se jen do 9 hodin dopoledne dostat do Děčína a připravit si něco ,,přes dva táci :-)." Takže, pokud toho někdo nelitujete, vyražte. Hned mi to mimochodem připomělo loňskou cykloprojížďku, kterou jsem zde, jako cykloseriál v říjnu 2012 presentoval. Dalším překvapením je, že děčínská společnost také provádí celoroční plavby po Praze za každého počasí http://plavbypraha.cz/
.., což byla až dosud výsada Pražské paroplavební společnosti, která třikrát v roce pluje i na Mělník.
http://www.paroplavba.cz/
Letos ( 2013) plují na Mělník 28.7. a 25.8.
Čistě náhodou jsem objevil nyní další web o lodích v Praze.... http://www.parniky-praha.eu/
Také v Poděbradech stránky buď nedoznaly změn, nebo jsou pro letošní sezonu stejné. Stále tam není zájem prodloužit plavbu až do Nymburka a loď otáčí nadále v Kovanicích, byť se o tom vedla jednání.
Jak to vypadá s plavbou pod Mělníkem? Tak, možná je ještě brzy. Zde je stránka, kde je nutné vyhlížet informace...http://www.marinavltava.cz/index.php/cs/pristav
Ovšem, musím se přiznat, že na stránkách této společnosti tyto informace vždy obtížně vyhledávám. Chce se mi říci, či napsat, že je to tím, že je na to ještě asi brzo, ale loni jsem se tyto informace dozvěděl jen díky profesionálním médiím a na webu to šlo i dodatečně jen obtížně dohledat.

SŠ.

2 komentáře:

  1. V Praze, pokud můžu zmínit dobrou plavební firmu, která dělá plavby po Praze je Pražské Benátky s.r.o. Dobrý i pro lidi co mají rádi památky, protože jsou spojeny s Muzeem Karlova Mostu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za tip. Zkusím si to najít a jak se tak blíží jaro, tak se určitě k té vodě zase tématicky dostanu v nějakém článku. Díky moc!

      Vymazat