neděle 3. března 2013

Nejkrásnější domy na Mělníku.


Někdy, téměř už před 10 lety Mgr. Renata Špačková přišla s brožurou, jejíž název zněl Mělnická zastavení I. Knížka populární formou popisovala významné historické budovy i některé jednotlivé zajímavé sošky, vily, domy apod. Na jejím konci bylo uvedeno, že je vhodným doplňkem místního dějepisu. Od té doby si člověk kolem sebe začal uvědomovat věci, které dříve tak nějak i přehlížel.


Později se mi toto téma hodilo pro fotografický web o našem městě a řada náčrtů pak byla proměněna ve fotografie. V současnosti prožívají mělnické domy svoji popularitu díky duchovním otcům Mělníčku opět. Tak, jako v loňském roce, tak i letos, se můžete zůčastnit zábavné hry, kde pátráme po detailech z našeho města.


A tak mě tak napadá, jak se od mých posledních záběrů opět leccos změnilo. Některé domy zkrásněly, jinde už opět omítka poněkud vybledla. V každém případě je nutno říci, že máme na Mělníku krásné staré měšťanské domy, které stojí na ulici za pohled, který potěší. Kdyby si člověk dal tu práci a obešel město, asi by to bylo hodně krásných snímků.


Věřím, že s některými náměty, se ještě setkáme v nekonečné zábavné soutěži :-) a není důvod, proč tu několik krásných starobylých mělnických domů nezpopularizovat, třeba tak, jak to známe v Šumných městech Davida Vávry. Važme si všeho krásného, co potkáváme.




SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat