středa 6. února 2013

Zimní přechod Nedvězí 2013 očima Honzy Soukupa.



Postrádali jste letos na Soutoku článek o Zimním přechodu Nedvězí? Zajímá vás stejně, jako mě, jaké to tam bylo? Díky webu KČT Mělník o krátkou reportáž nepřijdeme, bez ohledu na to, zda jsme byli v daný den v práci, nebo se nám zkrátka nechtělo, nebo oboje, či jakýkoliv jiný případ ;-) :-).

Osobně mě potěšilo zjištění, že se článek Soutoku o letním Mělnickém hroznu objevil celý na stránkách mělnického KČT a rovněž jsem si uvědomil, že ne vždy jsem ochotný číst někde něco na základě uvedení odkazu. Zkrátka, někdy se nám na netu  nechce ani na něco klikat. A tak, proč si aspoň nepočíst dnes třeba přímo tu originální výpověď, či článek osoby nejpovolanější ;-):-). Ať už byla náplň o posledním lednovém víkendu  každého z nás jakákoliv, pak si jistě ještě pamatujeme, jaké bylo počasí a už jen z tohoto důvodu musíme účastníky a pořadatele zkrátka ocenit.


( fotografie z loňska)


Na Nanga Dubá byla pravá zima.

Mlha a mráz -17 stupňů nebyly dobré podmínky pro účast na 38. ročníku Přechodu Nedvězí. To ale neodradilo 59 mělnických účastníků, kteří odjeli v sobotu 26.ledna na tradiční zimní akci. Letos si mohli vybrat ze třech tras. Nejdelší na 18 kilometrů začínala v Tupadlech a vedla přes Rač na vrchol Nedvězí. Další trasy začínaly v Deštné. Kratší na 10 kilometrů vedla z místa startu do osady Vrabcov, odkud vystoupila přes Panenský hřeben na vrchol Nedvězí. Delší trasa dlouhá 15 kilometrů vedla spolu s trasou na 10 kilometrů na Panenský hřeben. Odtud  pokračovala přes Rač do Osinalického sedla.  Odtud sestoupila do Osinalic a z nich vystoupila na vrchol Nedvězí. Bohužel na kótě 458 metrů nad mořem byl díky nízké oblačnosti  omezený výhled. Tak jsme viděli jen blízkou osadu Dražejov, v údolí Liběchovky osadu Deštná a město Dubá. Z kopců byl vidět jen Panenský hřeben, Rač, Supí hora a Velký Beškovský vrch. Zde každý dostal diplom a modrý kovový odznak  akce s číslicemi 7458 m. Sedmička znamená vzdálenost od města Dubá a zbylé jsou nadmořskou výškou vrcholu. Všechny trasy pak pokračovaly kolem hezké kapličky do již tradičního cílového místa ve Střezivojicích. Tady jsme byli spokojeni s výborným gulášem v hospodě Bouda. Personálu jmenované osvěžovány patří náš dík a rádi tam zakončíme i další 39 ročník koncem ledna 2014.

                                                                               Jan Soukup

Více z činnosti KČT Mělník na http://kct-vht-melnik.webnode.cz/


 Pro Soutok Standa Švec.





Žádné komentáře:

Okomentovat