sobota 23. února 2013

Tajemství železnic.


Když jsem zde nedávno psal o zahájení vysílání televizního programu Prima Zoom, tak jsem samozřejmě ještě nemohl tušit, že to potěší spoustu lidí a nový program, se stane častým společníkem pro mnoho mých známých a přátel, byť budou nové díly dokumentů vznikat jen nenápadně. To má ostatně určitou výhodu, protože člověk není živ jen o koukání na televizi. Ukázalo se tak, že mnozí  z nás, se dokážou nadchnout historií, vědou, filosofií i věcmi, které nás obklopují a nejsme jen tím stádem, které kouká na jakési praštěné seriály, cizí nic člověku nedávající telenovely, nekonečné reality-show, zprávy z VIP, a pak si jen nenotujeme, jaká to byla blbost, což je potěšitelné. Naopak, lidé si znovu dovedou povědět i o něčem v televizi kvalitním.

Vždy jsem rád vyzdvihoval seriály s Luďkem Munzarem ( Rozhledny, Zpět k pramenům, Tajemství stromů?), které tehdy před více než 10 lety způsobily, že leckterý občan Čech si více uvědomil určité své vlastenectví, bylo zachráněno i vytvořeno spousta nových rozhleden s vyhlídkou na tu naši krásnou vlast a člověk dokázal chovat větší úctu k našim řekám, ba i rozmýšlet nad konkretním stromem. (Mimochodem, víte, že i Mělníček je tu už více než 5 let, což není zrovna v lidském životě málo a můžete  na jeho stránkách po tuto dobu i lecos vzkázat spoluobčanům?)  Ti mladší možná už nevědí o čem je řeč, ale traduje se, že jsme národem, který spíše obdivuje vše cizí, než by dokázal ocenit i tuzemské hodnoty. A tak proto je to dobře. Nyní přišla ČT s novým seriálem s názvem Tajemství železnic http://www.ceskatelevize.cz/porady/10394044768-tajemstvi-zeleznic/6505-o-poradu/
, o kterém by měl český divák vědět. A protože vím, jak to s reklamou na kvalitní věci je u nás na štíru, tak zkusím přispět svoji troškou do mlýna a pomoci propagaci tady na Soutoku. Mrknětě na to, věřím, že to leckoho zaujme, nebo aspoň potěší a myslím, že právě teď je televize ještě dost dobrým tipem na trávení tohoto ročního období, které většinu lidí ještě jistě netáhne tak magneticky ven, jako třeba blížící se jaro.

Žádné komentáře:

Okomentovat