neděle 10. února 2013

Nádherný svět piva.


Pivo a víno patří k nejvěhlasnějším nápojům na světě. Naše republika patří v obou kategoriích k veličinám a zejména v případě piva ke světové špičce. Vždyť se pivo označuje díky množství konzumace u nás za národní nápoj. O vztahu k němu a jeho popularitě svědčí mnohé. Stačí se podívat na některé články na tomto webu a není žádným tajemstvím, že den 1. května 2012 se zapsal do myslí návštěvníku kokořínského pivního festivalu velmi kladně a mnozí tak trochu kalkulují s návštěvou dalšího ročníku vydařené jarní akce. Loni se totiž počasí k tomuto dni opravdu až abnormálně vydařilo. Také článek o Mělníku, kde se přepisují pivní dějiny měl velký ohlas a je stále navštěvovaný novými a novými čtenáři.

Již několikrát sem na některých místech zmínil, že plno dobrých věcí umírá na nezájem, nebo nevědomost veřejnosti. Existuje dokonce spousta pěkných webů, kde se autoři opravdu snaží, představí čtenářům opravdovou kvalitu a přitom o jejich aktivitě ví málokdo. Soutok občas takový zajímavý projekt podpoří. Tentokrát jde vlastně o výstavu internetovou a ty jsou zde pro lidi.

Se vzrůstající popularitou piva u nás, se těší velké oblibě nejen různé pivní encyklopedie a průvodci po pivnicích a minipivovárcích ČR, ale také různé pivní suveníry a slavnosti. Doprovodným jevem je pak samozřejmě sběratelská vášeň. Ta se v dávné minulosti omezovala na pouhý sběr pivních tácků, nebo etiket, ale dnes jde i o pivní sklenice, otvíráky, trička s tematikou, speciální pivní tašky, firemní předměty, plechovky a v neposlední řadě, se stoupající popularitě těší i ještě ne zcela dostupné a kupně ne zrovna výhodné malé soudky. Úspěch mají zejména ty, které jsou v prodejních mimořádných slevách. A právě na takovou pěknou  internetovou výstavu soudků našich, ale i německých a dalších, vás pozve Soutok k jednomu sběrateli z Moravy. Prosím, vstupte ;-) :-).
http://www.wernhern.estranky.cz/

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat