úterý 13. listopadu 2012

Televizní nabídka z Bukové Hory se do týdne opět rozroste.


V popředí elektrárna Mělník, za ní nejvyšší kopec východní části Českého Středohoří Sedlo ( 726 m.n.m.) a zcela vpravo Buková Hora u Děčína i s vysilačem, odkud valná část Mělníka přijímá televizní signál. ( A samozřejmě i jeden ze silných  zdrojů šíření  domácích rozhlasových stanic pásma VKV u nás.

Již dvakrát jsem psal o volných televizních programech na Astře, tak nyní, se také zmíním o rozšíření programové nabídky v tuzemské televizi.
Kdo jste četl aspoň první díly seriálu Rádio kdysi a dnes, tak si jistě dovedete představit tu historii vývoje, kdy jsme v dnešní prahistorii chytali pouze jeden až dva programy CT, které až mnohem později doplnil program OK3, který dnes již dávno není. Byl to dobrý program, protože se zabýval převážně výukou cizích světových jazyků.

Celý týden běžela třeba od 10 do 12 hodin a od 16 do 18 hodin angličtina, a to tak, že probíhaly dvě lekce za sebou a tu starší po týdnu nahradila nová, čímž jste vlastně měli 14 dní na jednu lekci. To potom bohužel nahradila placená média ( CD,DVD apod.)

To bylo slávy, když přišla Nova a Prima ( dříve Premiera), které mají dnes i své odnože. Když pominu CT 4 sport a CT24, a rovněž programy, které lze chytit obvykle jen v Praze a u nás vzácněji na některých místech, tak se musím zmínit o nedávném příchodu TV Barandov a hudebního Očka. Jenže, tím historie nekončí. Nedávno jsme někteří zaznamenali stanici s názvem Pětka, která především lákala na jakési talk-show se zpěvačkou Ivetou Bartošovou, ale spíš nalákala diváky na úterní večerní pořad Zdeňka Izera s názvem Buřt-cajk. Co si budeme namlouvat, staré scénky historie českého humoru jsou při vší své velké hodnotě ohrané, humor dnes prohrává souboj s kriminálkami, a tak jsou diváci za každou legraci, kde se aspoň něco povede vděční.

Jenže, historie české scény televizního diváka nekončí. Právě jsem se dozvěděl, že by mělo být od pondělí 19. listopadu možné v televizi naladit i program Šlágr TV. Více na http://www.digizone.cz/clanky/majitel-slagr-tv-od-19-listopadu-budeme-vysilat-celoplosne-v-multiplexu-3/.

Takže se nám nabídka tuzemských programů rozšíří, což je dobrá zpráva pro ty, kteří rádi i neradi skáčou televizním ovladačem s kanálu na kanál :-).

Omlouvám se, za nefunkční odkazy, ale nějak mi to tu přestalo poslední dobou fungovat.






1 komentář:

  1. Program Televize Šlágr je v nabídce skutečně od pondělí a myslím, že je příjemným oživením televizního výběru. Pravda,pro mladou generaci to nejspíš není, ale asi platí, že s přibývajícím věkem má člověk dar poslouchat vedle rocku a popu třeba i folk, country, dechovku a (ethno) hudbu různých národů a dovede ho to potěšit.

    OdpovědětVymazat