sobota 31. července 2021

Mělnická náplavka je novým kulturním prostorem. Dnes Wake up, Mělník ! Nejaktuálnější akce RMM. Program výstaviště v Lysé nad Labem v srpnu a v září. Program akcí ve Mšeně a okolí.

 


Přátelé, zatímco minulý víkend jsem zcela žil Děčínským Sněžníkem a Tiskými stěnami, o čemž tu máme minulý článek, který je samozřejmě pozvánkou na cesty a do krásné přírody, tak tento víkend mám ve znamení jedné společenské privátní akce v krásném přírodním prostředí za městem.

Nicméně, žije se i na Mělníku, dokonce poslední dobou i pod ním, a někteří občané města si začínají pomalu uvědomovat, že nám tu vlastně vznikl nový multikulturní prostor, který odstartovala zejména již v loňském roce akce Moře u Mělníka ( festival jídla a pití u řeky Labe), ale byl tu třeba snad ještě dříve i startovací prostor vyhlídkových letů nad městem ( vrtulníků) v rámci Mělnického vinobraní, výstava o plánovaných říčních cestách na lodi Beskydy, Videomapping, ochutnávky vín apod.

Některé články odtud z Rybáří již čtenáři Soutoku znají. Ani tento víkend tzv. Mělnická náplavka nezahálela a žilo se tu, nebo se tu ještě žije.

Sice může v současnosti díky obrovské masové mediální kampani v rámci Covidu-19 někdo považovat masové akce za vysoce rizikové, nebo na to nemá názor, ale faktem je, že lidé aspoň v tomto období mají momentálně pocit, že jsme vykročili poměrně slušně k normálu.

Je tedy na místě si zapamatovat další adresu : https://melnickanaplavka.cz/ 

Tady bych snad ještě pro úplnost rád připomenul, že se nám některé akce také přestěhovaly pod město, ale ne zase až tak blízko k říční hladině, nýbrž na starou silnici k Vrázově vyhlídce.

Mělník má mimochodem však i jedno místo, na jehož využití v budoucnu jsem docela zvědavý a jde o bývalý řepný plac v blízkosti velkého rousovického sídliště. Pojďme však k téma.


Pokud nejste zrovna příznivci gastronomie, velkého shluku lidí a mnohé názvy současných interpretů vám toho mnoho neřeknou, nebo máte k některým hudebním stylům doslova averzi, či jste již i trochu pohodlnější, nebo si přece jen nejste v takovém prostředí moc jistí se zdravím, tak vás třeba osloví zase jiný program. Podívejme se nejprve na nejbližší aktivitu RMM.

RMM - akce srpen - řemeslný jarmark ve Lhotce, kocourek Švarc...

Vážení a milí příznivci a návštěvníci mělnického muzea,

 

srdečně Vás zveme na další letní akce Regionálního muzea Mělník:

 

Již tuto sobotu 31. 7. vyrazte na archeologickou vycházku na hradiště a pohřebiště Skalsko nedaleko Katusic. Sraz v 10:00 - 10:30 na žel. stanici Skalsko...

Ve středu 11. 8. se koná tradiční procházka pro rodiny s dětmi Projděte se Mělníkem s kocourkem ŠvarcíkemSraz v 9:30 před muzeem, vstupné 20,- Kč.

28. 8. si nenechte ujít Řemeslný jarmark ve skalním obydlí ve Lhotce s programem se sokolníkem a harmonikářkou.

Do 15. 8. máte možnost zavítat na výstavu Geocaching…hledání pokladů? a třeba i ulovit muzejní kešku. Výstava modelů autíček Martina Švece Na plný plyn je otevřena do 19. 9.

 

V předprodeji v pokladně muzea jsou vstupenky na akce, které jsou součástí Středočeského kulturního léta:
4. 9. Liberta 95 - přehlídka kočárků Liberta ze sbírky muzea k 95. výročí vzniku proslulé mělnické továrny
5. 9. divadelní představení Vinnetou v přírodním areálu (na hřišti) ve Lhotce u Mělníka…

 

Těšíme se na Vás!

 

Přeji krásný den

Kristýna Frelichová, DiS.

PR a propagace





Kovářova kobyla chodí bosa a v tomto případě to platí dvojnásob. Ani se mi nechce věřit, že už deset let jsem sem dokázal dávat články na různá témata a jedním z nich je i program výstaviště v nedaleké Lysé nad Labem. Program je tam mnohdy zajímavý, ale na výstavě jsem tam ještě nebyl. Tedy, aspoň určitě ne po roce 1989.

To se však může kdykoliv změnit, ale občas mě přepadá takový v současnosti bohužel velmi pomalu se naplňující sen, kdy mám najednou spoustu času, o kterém si mohu rozhodovat,  hledám nápady, je listopad, sychravo, a já si klidně v úterý usmyslím, že se tam ve čtvrtek ráno pojedu na něco podívat :-). Však jsem již několikrát naznačil, že mě z programu asi nejvíce láká ta podzimní nabídka a není žádným tajemstvím, že ty výstavy mají každý rok přibližně stejné termíny.

VLL v měsíci srpnu a v září :


A pak tu máme oblíbené městečko Mšeno, bránu do překrásné krajiny. Lidé sem obvykle zavítají na výlet, projít se do skal, dát si dobrou zmrzlinu, či dortíky, nebo zajít  po procházce naproti přes náměstí ke Lvu na zlatavý mok, ale ve Mšeně to žije i na náměstí, nebo tu mají i slavné vyhlášené akce a něčeho se můžete účastnit.

Osobně velmi lituji, že se vytratily společenské tematické akce ze mšenského vlakového nádraží, které se několik let po sobě těšily vysokému zájmu veřejnosti ( články zde) a na jejichž konci se nepodílela jenom rekonstrukce trati, ale i žalostný stav mnohých parních lokomotiv, kterým podle těch zasvěcených chyběly technické zkoušky na parní kotle.

Dále vše ještě navíc odsunul koronavirus a stále nelze říci, že máme ještě vyhráno. Že jsou věci v pořádku poznáme nejlépe podle toho, když si uvědomíme, že něco vyšumělo do ztracena a ani na problém nevzpomeneme.

Kalendář akcí ve Mšeně.


Žádné komentáře:

Okomentovat