úterý 21. března 2017

Ve znamení vody. Fotogalerie vodáren, potůčků i pohledů na pěkné věci.


Milí čtenáři, jenom mě náhle napadl takový nápad, že bych mohl z archivu vybrat různé fotografie, které se týkají vody a vlastně tak tady na Soutoku tento svátek také tak trochu oslavil. Probral jsem se náhodně několika články i dosud nepublikovanými fotografiemi a udělal jsem z toho takového malého průvodce:-).

Na prvním obrázku máme samozřejmě soutok Labe a Vltavy ze Strakova  mostu, kterému u nás také dlouhá léta říkáme Starý most.


To jsme se již přesunuli do Vehlovic ke hřbitovu. Nejvyšší část vodárny mi již dvakrát posloužila, jako test rozhlasu DAB+ :-). V prosinci 2015 jsem zde zachytil díky podmínkám multiplex ze Saska-Anhaltska.


Právě odtud, se nabízí jeden z několika hezkých, jako-by leteckých pohledů na naše město. Většinou jde o vyvýšená místa táhnoucí se od západu přes sever k jihovýchodu.


I takový krásný skleníček s kaktusy zde ve Vehlovicích na střeše kůlny potřebuje vodu. Že by třeba jednou nějaká inspirace pro střechy našich obchoďáků v centru ? Když jsem se jednou kdysi dávno ptal, proč U zlatého beránka leží ladem ten sál v patře, tak mi bylo řečeno, že by to tam měl personál po schodech do kopce.


Vehlovice mají svoji romantiku. Někdy se divím, proč se sem jezdí stále po těch hrozných šutrech, ale vzhledově to má něco do sebe.


Tak se ještě podívejme na krásný boží stánek, který si zahrál v pátrací hře Martina Klihavce v jedné postarší ,, radnici". ( měsíčník města) Pátrání po věžičkách.


Vodárny v Řepínském dole na tůře ze Zahájí do Mělníka ( prosinec 2016)





Vodárna na Hostíně.



Pramen v Mělnické Vrutici.



I Pšovka byla zdrojem pitné vody.


Již neexistující mostík ve Starých Rousovicích.


Tudy se kdysi dalo jít na Blata. Dnes chybí lávka a cesta je zarostlá.



Mlýn na Zákolanském potoku.



 To jsme pobyli u Okoře v okrese Praha-západ a nyní ...


.... tu máme Skalský ( také Strenický) potok Toto foto spíše připomíná Schwarzenberský kanál na Šumavě, ale je to tak.



Pšovka u Kondrádova.


Liběchovka v Rašínkách.


Mělník i Labe od kostelíku v Liběchově.

Liběchovka u Dubé. ( zimní přechod Nedvězí 2016)


Vodárna Dražejov. Pozůstatek historie.

Hezký den!!

Žádné komentáře:

Okomentovat