neděle 15. listopadu 2015

Nenapadá vás vánoční dárek pod stromeček? Je tu nová kniha s názvem Mělnicko na starých pohlednicích.


Člověk ani neví jak a zase jsme o rok starší, opět přichází vánoční čas a dokonce vám mohu po krásné knize Na Mělníku  nabídnout po roce další knihu, tentokrát s názvem Mělnicko na starých pohlednicích, na jejímž vzniku, se podílel mělnický kronikář pan Martin Klihavec a pan Josef Kárník.

Téma se trošku podobá knížce bývalého mělnického historika Jana Kyliána s názvem Mělnicko( z edice Zmizelé Čechy), ovšem tentokrát nejde o fotografie, ale o pohlednice. Pokud tedy nevíte ještě o vhodném dárku pod vánoční stromeček, pak může být knížka určena přímo pro vás a jistě si najde své místo i v domácích knihovnách patriotů z obcí Mělnického okresu.



Slavnostní uvedení knihy bude ve středu 2. prosince 2015 v 17 hodin v obřadní síni v historické budově mělnické radnice.

 Zde bude možné si knihu zakoupit ( cena zatím není známa) a setkat se s jejími autory. Poté bude kniha k dostání ve všech mělnických knihkupectvích a v Turistickém informačním centru.

V knize budou pohlednice těchto 34 míst a obcí: Mělník, Dolní Beřkovice, Vlíněves, Horní Počaply, Křivenice, Cítov, Daminěves, Spomyšl, Jeviněves, Vraňany, Mlčechvosty, Lužec nad Vltavou, Chramostek, Býkev, Jenišovice, Hořín, Vrbno, Zelčín, Brozánky, Tuhaň, Kly, Krausovna, Větrušice, Záboří, Velký Borek, Mělnická Vrutice, Skuhrov, Malý Újezd, Jelenice, Vavřineč, Hostín, Čečelice, Byšice a Liblice. 

Poznámka Soutoku:  Jde tedy v tomto vydání o absenci pohledů  obcí severní části okresu.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat