neděle 15. listopadu 2015

Křižovatka u mělnického soudu a další zelené kuželky ve městě zvedají lidem tlak. ( fotogalerie). Diana opět prázdná.


Křižovatka u soudu v minulosti ( 2011). 

Aktualizováno o novější článek http://soutok.blogspot.cz/2015/11/pul-tisice-divaku-za-pul-dne-to-je.html s odkazem na anketu a článek Isoutoku.

Snad nikdy se toho nedělo v oblasti dopravy po Mělníku tolik , jako v poslední době. Vzpomeňme zavedení jednosměrného provozu v mnoha ulicích města, které se i nyní tu a tam setkává s občasnou kritikou. Vzpomeňme neustálou kritiku Pražské ulice, která i po rekonstrukci doznává stále nějakých úprav. Sledované jsou i oba kruhové objezdy, se stavbou rozpracovaného průtahu a stranou zájmu nezůstává ani lokálka do Mšena, která je podle harmonogramu prací ve finále. Nejvíce však v tuto chvíli asi zvedá lidem tlak razantní zákrok na některých křižovatkách ve městě a především na té u soudu.

Tato křižovatka byla v dávné minulosti snad ještě frekventovanější, než dnes. Vždyť Fibichova ulice byla rušným autobusovým nádražím, po Pražské jezdily oběma směry i náklaďáky, Krombholcova byla významnou dopravní tepnou a Jiráskova ulice sloužila především autobusům přijíždějícím na nádraží od starého mostu v Rybářích.

Zjednosměrnění vrchní části Pražské ulice a nakonec i standartní bílé vymezení jízdních pruhů na vozovce bylo přijato bez emocí. Co však je již silnou kávou, která hyzdí nejen tuto křižovatku, tak to jsou podle názoru mnohých občanů reflexní kužele doplněné ještě o další značky s přikázaným směrem jízdy. Nejen, že to nevypadá nijak vábně a podle některých diskutujících v rolích řidičů to prý odvádí pozornost třeba od chodců přecházejících přechod, ale také to samozřejmě něco stálo. Zvlášť kritizovaný je také fakt, že se nejedná o nějaký liduprázdný pražský obchvat, ale jsme v centru historického města.
Soutok se tedy na místo dnes v podvečer vypravil také a připadal si poněkud, jako v zábavním parku.
Podívejte se tedy také, co se nám to v centru města utvořilo. Některé záběry jsou vyfocené bleskem ( to jsou ty tmavé) a jiné na přírodním stativu zábradlí.




















Zde jsem se přesunul o dvě křižovatky níže ke stavební škole. ( fotografie níže)






A na dalších fotografiích ( níže) jsme již u Lidového domu, kde do sebe ústí ulice Kpt. Jaroše a Vodárenská.


Od Karlova náměstí.



Z Jarošovky.


A nakonec se podívejte na bývalou vinárnu Dianu, která je součástí Lidového domu.


Ještě v létě jsem tady fotil ( dole) novou kavárnu jménem Paleta a dnes v listopadu ( fotka nad textem) je za oknem prázdná místnost. Zvláštní.


SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat