pátek 2. října 2015

Z Mělníka a Velkého Borku do Mělnické Vrutice přes Jelenice ? Výstava prací žáků ZUŠ v RMM.


V Mělnickém deníku nedávno vyšel článek upozorňující řidiče na uzavírku jednotlivých přejezdů. V prvním případě se tam píše, že uzavřený přejezd mezi Velkým Borkem a Mělnickou Vruticí lze objet buď přes Liblice a Hostín, nebo přes Lhotku a Hleďsebe. Nevím nevím, ale z praxe vím, že se také velmi často používá panelka mezi Mělnickou Vruticí a Jelenicemi, která je však úzká a další možné pokračování by bylo z Malého Újezda do Skuhrova a potažmo Velkého Borku, nebo Mělníka. Je možné jet i z Malého Újezda po nové asfaltce do Velkého Borku, ale zde je snad zákaz vjezdu. Možná by tedy šlo použít nějak tohoto dopravního spojení z Jelenic do Mělnické Vrutice, které je výrazně ( z nadjezdu o 8 km) kratší než například přes Liblice a Hostín a raději sem umístit přenosné semafory.Mohl by hrozit i dopravní kolaps.

 Jinak jsem právě vypočetl, že trasa z Mělníka přes Lhotku a Hleďsebe měří 11.4 km a je o 3 km kratší, než možná o minutu rychlejší varianta přes Hostín ( 14.4 km), Normální trasa přes Blata a V.Borek měří 4.5 a přes Skuhrov a V.Borek 4.9 km.Přes Jelenice má 6 km.

A pak mě napadlo, že by možná bylo dobré zkusit si to nějak přehledně časově heslovitě seřadit.

Kde se tedy bude kdy pracovat?

5.-14.10. Velký Borek-Mělnická Vrutice.
27.-2.11. Lhotka Důl.
28.-31.10. Mšensko ( 2 přejezdy na hlavní + Kanina)

4.-10.11 Mělnická Vrutice-Hostín.
6.-  9.11 Nebulský přejezd u nádraží.
13.-16.11. Nebužely-Živonín
12.-18.11. Lhotka-Hleďsebe
17.-24.11. Blata ( Mělník)
.

Aktualizace 3.10. v 15.30 : Ať se na mě nikdo nezlobí, ale včera večer jsem četl 14.10. ( Nu, tak jeden den. To se někdy stává, pokud není pevně stanovené druhé datum) Nicméně, Kanina je zahrnuta ve druhém sloupci článku a žádný termín 20.-23.10 tam nevidím. Ten je uvedený až na mapě druhého webu, tedy mšenského webu ( odkaz níže). Hlavní a čtenější médium je pochopitelně Mělnický deník.

 A konečně, kteří automobilisté vědí, jak to vypadá doopravdy mezi Jelenicemi a Mělnickou Vruticí? Nemýlíte se, pane Inženýre? Opravdu je to neprůjezdné a včas a řádně označené? Většina to zjistí až na místě a to už bude v obcích pěkný zmatek.

Aktualizace v 17.48 : Na stránkách obce, se o žádných uzavírkách ohledně kanalizace nepíše. Tyto uzavírky byly totiž podle harmonogramu prací ve všech částech obce Malý Újezd ( Jelenice,Vavřineč) nejpozději v září ukončeny.

 http://melnicky.denik.cz/zpravy_region/oprava-trati-mezi-melnikema-msenem-potrapi-motoristy-20151001.html



http://www.mestomseno.cz/res/data/093/010345.pdf


Aktualizace 4.10.2015. 15.30:    A snad už konečně správná tabulka.

Kde se tedy bude kdy pracovat?

5.-13.10. Velký Borek-Mělnická Vrutice.
20.-23.10. Kanina
27.-2.11. Lhotka Důl.
28.-31.10. Mšensko ( 2 přejezdy na hlavní  mezi Mšenem a nebuželskou vodárnou.)

4.-10.11 Mělnická Vrutice-Hostín.
6.-  9.11 Nebulský přejezd u nádraží.
13.-16.11. Nebužely-Živonín
12.-18.11. Lhotka-Hleďsebe
17.-24.11. Blata ( Mělník)

 Aktualizace 5.10. v 19 hodin: Osobní zkušenost pana Jáchymstála:

Tak jsem dnes, pane Šveci, vyzkoušel Vámi doporučovanou objízdnou trasu z M.Vrutice po panelce přes Jelenice a její použití DŮRAZNĚ NEDOPORUČUJI!, neboť jak jsem psal, v Jelenicích stále probíhá výstavba kanalizace. Vozovky ve všech ulicích jsou sjízdné jen v jejich jedné polovině a ta je ještě rozrušena častými, provizorně opravenými příčnými překopy. Silnice mezi Jelenicemi a M.Újezdem je uzavřena úplně. V celé obci se stále pohybuje velké množství stavební mechanizace. Spojka mezi Jelenicemi a Vavřinčí je obtížně sjízdná pro značné poškození jejího povrchu. Navíc je ve Vavřinči hned na začátku obce dopravní omezení na silnici I/16 - provoz je řízen kyvadlově světelnou signalizací, takže je problém se na hlavní silnici z této spojky vůbec dostat.
Jan Jáchymstál

Co Vám mám na to říci?
  Zde jsou stránky obce-harmonogram kanalizace: http://www.malyujezd.cz/e_download.php?file=data/editor/117cs_10.pdf&original=vl.novak%40seznam.cz_20150511_140147.pdf

Podělte se i vy o vaše zkušenosti !  Pomůžete ostatním.



Ze starých časů hasičských – výstava prací žáků ZUŠ Mělník

Regionální muzeum Mělník – vstupní protosry
10. – 1. 11. 2015

Výstava mladých výtvarníků na téma staré časy hasičské
Ve čtvrtek 1. října byla v mělnickém muzeu slavnostně zahájena výstava Ze starých časů hasičských. Ta je výstupem výtvarné soutěže Prevence trochu jinak, kterou pro žáky výtvarného oboru ZUŠ Mělník připravily Program prevence kriminality Města Mělníka a Regionální muzeum Mělník.


V letošním roce se děti pod vedením své učitelky PaedDr. Ireny Wenkeové inspirovaly historickými exponáty z Hasičského muzea Florián ve Všetatech. Zahájení výstavy doprovázelo i předání cen vítězným autorům soutěže, kteří byli vybráni odbornou porotou z řad zástupců výše jmenovaných organizací a Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. Výstavu je možné navštívit do 1. 11.2015.

RMM

SŠ.


7 komentářů:

  1. Co se týká oprav přejezdů, máte tam několik chyb.
    Přejezd mezi V.Borkem a M.Vruticí bude uzavřen jen 4 dny - od 5.10. do 13.10.
    Přejezd na silnici III/27319 do Kaniny bude uzavřen ve dnech 20.11. až 23.11., nikoli jak píšete od 28.10. do 31.10.
    A mám dojem, že v Jelenicích se buduje kanalizace, takže by nebylo zrovna vhodné směrovat tam objížďku po panelce.
    Jan Jáchymstál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uváděl jsem informace z Mělnického deníku. Na stránky Mšena jsem tentokrát opravdu nekoukal. Deník je hlavní zdroj informací a pan Říha,i jako občan Mšena to popsal takto.

      Vymazat
  2. Tady: http://www.mestomseno.cz/res/data/093/010345.pdf
    je přehledná mapka i s termíny uzavírek.

    Jan Jáchymstál

    OdpovědětVymazat
  3. Promiňte, ale zřejmě máte problém s pochopením psaného textu. Ve Vámi odkazovaném článku p. Říhy se píše, cituji:
    "S dalším omezením budou muset počítat lidé, kteří jezdí po silnici II/273 v úseku mezi Mšenem a Nebužely, v době od 28. do 31. října. Stavební firma bude v tuto dobu pracovat na přejezdech mezi Mšenem a Kaninou a u nebuželské vodárny."
    Z uvedeného jednoznačně vyplývá, že budou uzavřeny přejezdy na silnici II/273.
    O přejezdu na odbočující silnici III/27319 zde není jediná zmínka.
    Jan Jáchymstál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to je ta chyba. Když už píši o uzavírce přejezdů, tak je zmíním všechny, tedy i ten termín 20.-23.10., který se týká Kaniny. Vždyť ta Kanina je jediným silničním přejezdem, který je tam zahrnutý takovým způsobem, že si vážně čtenář musí nutně myslet, že se bude dělat souběžně s těmi dvěma přejezdy na silnici II/273.

      Vymazat
  4. Tak jsem dnes, pane Šveci, vyzkoušel Vámi doporučovanou objízdnou trasu z M.Vrutice po panelce přes Jelenice a její použití DŮRAZNĚ NEDOPORUČUJI!, neboť jak jsem psal, v Jelenicích stále probíhá výstavba kanalizace. Vozovky ve všech ulicích jsou sjízdné jen v jejich jedné polovině a ta je ještě rozrušena častými, provizorně opravenými příčnými překopy. Silnice mezi Jelenicemi a M.Újezdem je uzavřena úplně. V celé obci se stále pohybuje velké množství stavební mechanizace. Spojka mezi Jelenicemi a Vavřinčí je obtížně sjízdná pro značné poškození jejího povrchu. Navíc je ve Vavřinči hned na začátku obce dopravní omezení na silnici I/16 - provoz je řízen kyvadlově světelnou signalizací, takže je problém se na hlavní silnici z této spojky vůbec dostat.
    Jan Jáchymstál

    OdpovědětVymazat
  5. Pokud jsem to správně pochopil, tak šlo o velmi obtížný průjezd a ještě bylo nutno pokračovat z Jelenic přes Vavřineč. Stránky obce jsou hrozné.

    Děkuji za komentář a určitě by bylo dobré, kdyby bylo více takových aktivních a sdílných lidí. Bydlí tam tolik lidí a echo nedá nikdo.

    OdpovědětVymazat