úterý 14. července 2015

Jarošáček vystavuje v muzeu. Kruháč na Pražské, se již mnoho nemění, ale průtah ano.



Úvod dvojčlánku bude patřit pozvánce do muzea, a pak se podíváme na zcela originální záběry na staveniště silničního průtahu.

Regionální muzeum Mělník

Výstava: Dětský folklorní soubor Jarošáček obrazem
Termín: 14. 7. – 31. 8. 2015

Dětský folklorní soubor Jarošáček Mělník vystavuje v muzeu
Dětský folklorní soubor Jarošáček vloni slavil 20. výročí od svého založení.  Činnost dětského souboru za uplynulá léta byla fotograficky dokumentována a vybrané záběry z řad vystoupení jsou nyní vystaveny v Regionálním muzeu Mělník.
Soubor se za dobu své existence reprezentoval na mnoha významných tuzemských i zahraničních festivalech. Na přehlídkách a soutěžích tanečních oborů Základních uměleckých škol a dětských folklorních souborů pravidelně obsazuje nejpřednější místa. Soubor pořádá i své vlastní koncerty a příležitostně vystupuje také s českými a zahraničními soubory. Úzce spolupracuje se souborem "Jarošovci", kde mnozí členové Jarošáčku nacházejí uplatnění v dospělosti.  Výstavu je možné shlédnout do 31. 8. 2015.

RMM


Zatímco kruhový objezd u cukrovaru, se zdá být již před otevřením, nebo alespoň před částečným otevřením, jak se uvádí v tisku, tak se určitým způsobem změnila situace na průtahu řepným placem. Minimálně v tom smyslu, že v Cukrovarské ulici zmizela již ta neprůhledná stěna, která dlouhá léta neumožňovala pohled do areálu bývalého řepného placu tak, jak jsme bývali zvyklí například v časech provozu železnice a lanovky. Díky tomu zde tedy mám dva zbrusu nové záběry na současné staveniště. Je také třeba připomenout, že se schyluje k práci i na druhém kruhovém objezdu v Mladoboleslavské ulici.





SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat