sobota 19. října 2013

Vzpomínka na Prahu. Kdo může za předčasné volby?


Politika v Čechách, se liší od té zahraniční tím, že nikdo neuznává své neúspěchy a to už musí být, když skutečně někdo na svoji funkci nakonec abdikuje, nebo když někdo odejde. Spíše se setkáváme s projevy politické sebechvály a dodatečných odměn.
Soutok měl jet loni původně dne 17. listopadu na pivní slavnosti ke Grobiánovi, ale nakonec navštívil demonstrační Prahu, kde už probíhal asi třetí mítink odborů vedený Jaroslavem Zavadilem ( dnes kandidát ČSSD) za požadavkem konce vlády.


Na první pohled se zdálo, že účast byla obrovská, ale zřejmě to nebylo tak velké, neboť Zavadil nabádal k tomu, že doba ještě zřejmě nedozrála a zvědaví pražané tehdy jen přihlíželi, třeba z oken obchodního domu, co že se to děje. Koho by tehdy jen napadlo, že  za necelý rok budou předčasné volby, a že veřejnost bude ještě skákat vzteky nad presidentskou amnestií, která už za pár dní zase vrátí některé vězně po dalších krimičinech  zpět, a nad církevními restitucemi, které minimálně přišly v nejméně vhodnou dobu.


Nakonec, se vláda úspěšně několikrát bránila levici před svým odvoláním přímo v parlamentu, aby se tak trochu porazila sama díky stále ubývajícím hlasům i různým štěpením. Celkem se dá říci, že útoky na odvolání vlády pocházely především z řad ČSSD.


Dnes už máme na startovní čáře před volbami zase plno všelijakých stran a všichni by to dnes dělali všechno jinak, třeba i jen o fous jinak. Soutok se zřejmě již naposled před volbami ještě podívá na aktuální dění, ale momentálně jsem zaneprázdněn. Není tedy aspoň občas naškodu, se podívat na historii, která je tak kouzelná. Více z demonstrace v článku ( listopad 2012).


Všemu dominoval alegorický vůz.



Václava Klauze budou lidé vždy srovnávat s Václavem Havlem.



Hezký víkend!

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat