neděle 23. června 2013

Sobotní večer a nasvícené bonsaje.


I další sobota byla na Mělníku rušná. Od rána již probíhala po tři čtvrtě roce v parku u kostela Sv. Ludmily výstava bonsajů pod patronací Hobíkova zahradnictví z Chramostku. Soutok přinesl v měsíci září fotografie z denní výstavy ( archiv) a přišla myšlenka na nějaké noční záběry. Současná akce má totiž dvě fáze. Dnes od rána od 9.00 do 24 hodin a zítra můžete přijít mezi 9.00 až 18.00.


Nejprve bych ale zmínil ještě další některá dnešní mělnická dějství. Ve večerních hodinách dnes vystoupila na Náměstí míru folk-beatová skupina z Valašského Meziříčí jménem Docuku. Ta skončila se západem slunce, ale to nevadilo lidem fandícím puncku, který se linul od Němého Medvěda. Diváci se ani na dvůr nevešli. Co tam bylo, ani nevím :-).
Za týden však bude u Němého Medvěda další punckový nářez v podobě bratislavské revivalové kapely, která oživí staré dobré Ramones. Kapela, která vedle Sex Pistols patřila k průkopníkům světového puncku, se snad nejvíce proslavila peckou Hey ho let's go. Více tady na http://melnicek.cz/node/13298 . Vidíte, jak je info na Mělníčku k nezaplacení?  A konečně, nebylo by to lepší na náměstí ;-):-)? Tedy, myslím koncert. O reklamě nemá cenu diskutovat, protože u nás žije i takový zvláštní názor, že když někoho něco zajímá, tak si to zjistí a ohlídá. Nikoliv to, že vás to má praštit přes oči a máte se zamyslet, zda na to jít ;-).


A tady jsou tedy již noční záběry z výstavy. Vůbec jsem nevěděl, co od toho očekávat. Víte sami, že Japonci si potrpí na lampiony i jezírka. Nakonec to bylo jen skromné zapálení svíčky u každého exponátu, ale mělo to zajímavý efekt.


Vůbec jsem nevěděl a nebyl jsem sám, jak se k tomu postavit po fotografické stránce. Bonsaje totiž byly vidět jen tak tak, ostření spíš od oka a také jsem se obával, že blesk udělá ze snímků tak trochu denní záběry bez kouzla.


Bez blesku bylo však velmi málo světla a nakonec se ukázalo, že okolní tma a umělé osvícení bleskem už samo o sobě má cosi do sebe.


Největší tragédií byli komáři, kteří velmi moc bodali. To však neodradilo neuvěřitelný zájem veřejnosti všech věkových kategorií.


Takže, pokud vás noční záběry bonsají nadchly a nechcete čekat na další noční akci, tak přijďte zítra za světla, kdy je vidět mnohem více detajlů. Ono má vše své kouzlo.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat