úterý 11. června 2013

Povodeň trhala rekordy Soutoku. Narodilo se již přes 500 článků.


Když jsem se minulou sobotu odpoledne objevil za zámkem, přivítal mě jeden z nejhorších uplakaných výhledů a dva lehce dezorientovaní sympaťáci z Düsseldorfu s mapou v ruce, kteří hledali soutok Labe a Vltavy. Nějak si nevšimli té mapky u dalekohledu. Dozvěděl jsem se, že se jim Mělník líbí, ale podivovali se, že je venku tak málo lidí a litovali špatného výhledu. Inu, Porýní je nasycené velkými městy a populací. Koho by ten den napadlo, že se schyluje k dramatu.

Vlastně, narodil se článek Labe se chystá na povodeň, ale spíše se zdálo, že půjde o takovou běžnou záležitost, která zvedne ukazováček a zase zaleze. Návštěvnost čítala ten den 457 čtenářů. Jenže, již druhý den v neděli navečer překonalo Labe třetí stupeň a článek Povodeň pod Mělníkem v 18.30 byl určitě součástí toho, že padl loňský rekord necelých 2 tisíc diváků, když se v jeden den ženil Jiří Lobkowicz a konala se Mělnická Jizerská padesátka. Tehdy byla sledovanost tři dny po sobě nad tisíc čtenářů. V neděli 2. června 2013, se tedy zrodil po roce nový rekord na Soutoku, který čítal hodnotu 4 207 návštěv.

Vlastně ani nebylo divu. Vždyť média se věnovala tou dobou Praze a tak se Soutok podílel tehdy nemalou měrou na obrazovém materiálu z Mělníka. Druhý den byl ještě úspěšnější, neboť úsilí podpořil výjezdem i kolega Roman Rak a návštěvnost se 3. června zvedla na rekordních 16 849 diváků. To však již byla na Mělníku i Televize, média se předháněla v reportážích a tak sledovanost společně s kulminací opadala :-). 4.6. ..... 5 692 diváků, 5.6.... 4013, 6.6.....837, 7.6.....690, 8.6..... 453, 9.6.....713 a nyní přes 690 diváků. Současně byl článek Tak vypadal starý most, ale nervozita panovala o kus dále, pětistým článkem v archivu Soutoku. Během několika dnů dohnalo několik článků o povodních rok starý článek o svatbě pana Lobkowicze.
Bývalo loni takovým zvykem, že jsem si tak trochu zahrál na kdysi známý pořad Volejte řediteli a přinesl čtenářům i něco ze zákulisí, respektivě nějaká čísla a názvy úspěšných článků. Myslím, že je to určitým způsobem zajímavé, a proto po delší době článek o statistice, byť možná zanikne v tom překotném návalu článků o nekončící povodni.



SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat