sobota 1. června 2013

Nové televizní programy v Mělníku. Očko gold dnes odstartovalo.


První zpráva pro mnohé z vás nebude asi žádným překvapením. Dnes ráno začala vysílat dlouho očekávaná odnož hudební televizní stanice Očko s názvem Očko gold. Tam prý máme slyšet hudbu od 60.let až po léta 90. Tak to je pravda, protože už tam byli třeba Police,ABBA,Sandra či U2.

Druhá zpráva je zajímavější a je přímo kriminální zápletkou. Příjem rádia a televize pozemní cestou je skvělý právě díky tomu, že to, co někde jde, jinde zkrátka z terénních důvodů nejde. Terénu, se pak použije, jako zabránění příjmu z nežádoucího směru a zároveň, jako přírodního reflektoru, který přijímaný signál z požadovaného směru zesílí, pokud je ovšem za přijímačem či anténou.

 A tak se Mělník vždy dělil na část jižní, kde bylo možné chytat Prahu a severní, kde se přijímá především silná Bukovka. Z tohoto důvodu měla ještě nedávno jižní část města výhodu, pokud jde o 4. multiplex, protože přijímala Fandu, Pohodu, Telku, Smíchov a Novu HD. Jenže, lidé dělají na různých místech pokusy po celé republice  a někdy třeba dojde i jen k dočasnému podmínkovému dálkovému zachycení nějakého multiplexu. Tak tomu bylo zřejmě i 30. května na Mělníku, což je přímo otázka pro experty dálkového vysílání. Jenže, hned druhý den přišla mediální zpráva, že z Klínovce začal dne 31.5. multiplex 4 vysílat a nyní se lidé na netu dohadují, kde všude je vlastně nově zachytitelný. Zdá se, že na Mělníku kanál 45 je zachytitelný, ať už je odkudkoliv a je výzvou pro antéňáky.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat