čtvrtek 10. ledna 2013

Německé televizní stanice podporují hrdost národa novým seriálem.


Zatímco u nás v Čechách se na televizních obrazovkách objevují především reality-show, politické diskuse, televizní seriály plné hádek, kriminálky, ze světa bulváru, právnické rady, zpravodajské relace plné nejlépe tragedií a nechutností, tak na obrazovkách německých televizních stanic si docela úspěšně vedou cestopisy, ale také seriály z různých ZOO a vůbec o zvířatech. Zkrátka, poznávacím seriálům se u sousedů daří a důkazem toho je cyklus, který si televizní stanice předávají, a který se jmenuje ,,

Expeditionen ins TierreichWildes Deutschland

Jak z názvu samého vyplývá, tak jde o expedici do světa zvířat na území Německa.
Možná někdo podotkne, že u nás se dají také najít cestopisy, že máme Toulavou kameru i jiné seriály. Tak jistě, to ano. Jenže, rozdíly lze najít. Naše cestopisy jsou zpravidla o cizích zemích, o cizích zvířatech, cizí krajině a pokud se opravdu věnujeme tuzemsku, tak se obvykle neubráníme, aby to nesklouzlo někam do řemeslnické dílničky. Seriál, který jsem zmínil výše, se však věnuje ryze divoké německé přírodě v jejím plném rozsahu a v průběhu ročních období. Poslední díl cyklu zatím vypráví o Schwarzwaldu a putuje napříč spektrem německých televizních programů. Divák má možnost nejen například sledovat zblízka život lesních zvířátek, ale zajímavé jsou i staticky umístěné kamery v proměně času. Pokud se chcete podívat na nějaké obrázky, nebo zjistit, kde je nějaký díl zrovna k shlédnutí, pak zkuste třeba použít ve vyhledavači název pořadu.

Není pochyb, že takovýto druh programu vyvolává u diváků sounáležitost se svojí zemí, která je v Německu už i tak veliká. A to je právě všechna ta národní hrdost, která nám zde tak chybí, a která je všeobecně tolik veřejně kritizována, leč neřešena, jako spousta jiných věcí.

SŠ.

1 komentář:

  1. Zrovna běží v televizi Toulavá kamera a jsou na návštěvě v nějaké dílničce, kde pán vyrábí cínové vojáčky. Ne, opravdu je umění najít v naši televizi ryze cestovatelský magazín, který by představoval krásy naší republiky.

    OdpovědětVymazat