úterý 29. ledna 2013

Zvířata nás nejvíce potřebují v zimě.


Každý, kdo má rád zvířata, nebo má nějaké to zvířátko i doma, tak mi dá jistě za pravdu, že je to sice jakási péče či starosti navíc, ale zvířátka a zvířata nás za to bohatě odmění. A je zcela jedno, zda jde o zvířata polní a lesní, kterým dávají potravu do krmelců myslivci, o zoologické zahrady, o zvířata domácí, o zvířata kdesi na řece, či o krmítku pro ptáky na parapetu.


Na své domácí mazlíčky podstatná většina z nás jistě nezapomene a stejně bude postaráno i o ta žijící v lese, či v ZOO, ale neměli bychom přes toto období zapomínat ani na ptáky za oknem, či na zvířátka u vody. Vždyť právě v tomto období velmi uvítají naši pomoc, jsou krotká a při podávání potravy nás dovedou i vesele pobavit. To skutečně platí, jak pro ptáčky v krmítkách, tak pro zvířata žijící v blízkosti vody.


Ani člověk by neměl jen ve svém volnu v zimě jen stále pobývat doma a čekat na jaro, ale také si vyjít, a třeba právě i k vodě. Možná budete překvapeni, co vše může taková procházka člověku dát. Zkuste přitom vzpomenout na naše drobná zvířátka a vzít sebou trošku odleženého a rozdrobeného pečiva. Zvířátka vám jistě připraví za odměnu milý zážitek a může vás zahřát i pocit, že jste pro ně udělali třeba i něco dost důležitého a přispěli k tomu, aby jich více přežilo zimu.


Jen mějte na paměti, že pečivo čerstvé, nebo tvrdý chleba ve velkých kusech může být pro hladové ptáky spíše smrtící jed. A snad mezi námi čtenáři není nějaká zrůda, která se baví tímto druhem sadismu. Při správném postupu vás zvířata opravdu odmění příjemným zážitkem.


Člověk se potřebuje toulat, pročistit si hlavu a pobyt venku je důležitou součástí našeho života. Věřím, že i tyto docela obyčejné záběry z docela všedního života čtenáře potěší.

Jaro se pomalu, ale jistě blíží, avšak netřeba jen na něj čekat v teple domova.


SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat