sobota 22. prosince 2012

Hej pane, dělejte si s tou holkou co chcete! Vánoční trhy na Mělníku.


V minulém článku jsem se trochu pozastavil u termínu konání vánočních trhů na Mělníku. Není divu, vždyť poslední dny před vánočními svátky patří kromě finišování domácích vánočních příprav již tradičně slavnostním rozlučkám se zaměstnanci v mnoha firmách a víkend již zve k návštěvám a vzájemným výměnám dárků. Mimochodem, snad by se slušelo zde také ještě zmínit, že naše největší mělnická  firma http://soutok.blogspot.cz/2012/09/erwin-junker-kral-melnickych-firem.html v roce svého jubilea přizvala na velkolepé oslavy i své bývalé zaměstnance. I tak si řada lidí našla už jen ze zvědavosti aspoň chviličku na návštěvu vánočních trhů a určitě nelitovala. Jak můžete vidět už jen z obrázků, tak atmosfera byla vskutku velmi milá a pokud můžete, tak určitě ještě dnes, nebo zítra vyražte.


Stánky s nejrůznějším sortimentem si našli nejen své diváky, ale i kupující.


Krásným vánočním stánkům dominovala divadelní scéna, kde se dnes střídaly především skupiny Ambrosia a Innamorata. V tuto chvíli jsem vůbec netušil, co na mě fotografa děvčata ušila.


Rozeběhla se nečekaně s podia ke mně a vzkřikla, jak se na středověk sluší : ,,Hej pane, dělejte si s tou holkou, co chcete! " Zbytek nechám vaší fantazii :-).


Milá to děva. Tady pro Soutok ona dotyčná osoba ráda zapozovala a  pozdravila  lid mělnický, jenž tak rád vítá jindy svého krále Karla IV. a on zase lid milý mělnický svůj.



 Ačkoliv byla teplota příjemně kolem nuly, tak otevřené ohniště bylo velmi pěknou  dekorací, jako ostatně vždy po čas trhů.


Kovář i další řemeslníci patří ke kolorytu trhů.


Krásná přehlídka porcelánu.


Děvčata skutečně dovedla lid mělnický zapojit do svých her, počínala si opravdu mistrně a lidé se vskutku bavili.



Tady máme stromeček u symbolického vstupu na tržnici.


A tady je už letošní mělnický vánoční strom.


Soutok vám děkuje, že si nacházíte cestu na jeho stránky, přeje vám krásné i pohodové prožití svátků vánočních a úspěšný vstup do roku 2013 ;-):-).

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat