pondělí 14. května 2012

Další pozvánky na akce.


Akcemi se to jen hemží a nejen na Mělníku. Pozvánkami na akce v městě Mělníku je doslova nabytý web http://www.melnicek.cz/ .

První pozvánka je motoristická  a do Katusic na 26.5. Pokud někdo neví, kde Katusice hledat, tak je to na silnici Mšeno-Mladá Boleslav a z Mělníka tam jezdí přímo lokálka. Adresa webu pořadatelů je http://www.socialistik-dragster.cz/

Druhá je do Mělnického Vtelna. Tam sice ještě žádný konkretní svátek mladého pivovaru neslaví, ale komu chutnali U Grobiána speciály z pivovaru Neuman, tak by měl určitě znát pěkné webovky http://pivovar-neumann.cz/aktuality.html se zajímavým programem. Slabší stránka věci je doprava a 20 kilometrů od Mělníka není vhodných pro případnou autobusovou dopravu ( pokud jede :-) )

Třetí pozvánka: Praha-Holešovice a už za dva dny začíná Český pivní festival !!! Pro vás, kteří to ještě moc neznáte, tak jde o obdobu mnichovského Octoberfestu v tuzemských podmínkách. Stránky akce jsou http://www.ceskypivnifestival.cz/

A dnes poslední pozvánka je do Sazené u Nové Vsi ( za obcí Mlčechvosty). Na http://www.ropiksazena.cz/  je pozvánka na trošku neobvyklý a méně známý objekt. Podobný je u Roudnice nad Labem. A takové věci je třeba propagovat, aby se rozvíjely a nekončily na všeobecné neznalosti.

Pro rádio Soutok Standa Švec.

1 komentář:

  1. Tak nám dnes začal asi už čtvrtý Český pivní festival v Praze- Holešovicích a přidám ještě nějakou zajímavost. Na festivalu je jednotným platidlem pivní tolar, který nakoupíte letos za 45 Kč ( stával v počátku akce 40 Kč). Při vstupu do areálu musíte koupit nejméně 5 tolarů. Litr jakéhokoliv piva tu tedy vyjde na 90 Kč. Je to hodně, nebo málo? Někdo říká: ,, Vždyť jsme v Praze a ještě na pivním festivalu. V Mnichově by vás to v přepočtu vyšlo 220 Kč + daleká cesta, co také něco stojí." Jiný říká:,, No jo, ale je to pořád jenom pivo a Bavorák má podstatně vyšší mzdu."

    V každém případě se ke mně dostala docela zajímavá zpráva, že například v Trutnově na náměstí stojí výborné pivo Krakonoš 12 stupňů pouhých 17 Kč. Zřejmě jde za ty peníze na dračku a vyplatí se jim to tam.

    OdpovědětVymazat