středa 12. února 2020

Borek má masopust za sebou a Mělník před sebou. Významnou akcí tohoto víkendu je veletrh Holiday world and Region world v Praze, kde bude mít opět stánek i Mělník. Výstava Kapucíni na Mělníku.



Únor je měsícem masopustů i slavného karnevalu v Riu. Letošní únor je však takový zvláštní. Žádná zima ani sníh a za námi jsou i tři neuvěřitelně větrné dny, které se vepsaly do meteorologických dějin Evropy pod názvem Sabine. Prý to zdaleka ještě není konec.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/na-evropu-se-riti-dalsi-boure-s-vichry-a-lijaky-40313255?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

Přesto všechno má za sebou Velký Borek druhý ročník Boreckého masopustu a pochvalu si nezaslouží jenom organizátoři i účastníci akce, ale za mě má jedničku i webmaster obecních stránek, který pohotově již snad v neděli dodal fotografie ....

https://www.velkyborek.cz/at-zije-masopust/gs-1052/p1=6309

Plakát Mělnického masopustu mám v materiálech již velmi dlouho, ale snad až teď je aktuální s ním prvně vyjet na web. Ano, příští sobotu bude mít svůj masopust také Mělník.


Co je však v tuto chvíli asi nejaktuálnější, tak to je cestovní veletrh v Praze -Letňanech ve dnech 13.2.- 16.2 2020.

Nejde jen o to, že jde o akci, která může oslovit příznivce cestování, výletů, turistiky a různých druhů dovolených, ale nebude tam samozřejmě chybět i zastoupení Reginálního muzea Mělník.  Známé tváře pracovnic mělnického muzea můžete vidět v hale číslo 2.

Cesta do Letňan je poměrně snadná a mám tu z muzea ještě jeden vzkaz :

 Volné vstupenky na veletrh jsou pro zájemce k vyzvednutí v pokladně muzea.

Informace na  https://holidayworld.cz/navstevnik/

Závěrem tu mám ještě předběžný plakát na výstavu na Mělníku, o které tu jistě bude napsáno brzy více.



   

HOLIDAY WORLD

 &

 REGION WORLD











Žádné komentáře:

Okomentovat