neděle 22. dubna 2012

Soutok obrazem.

 Šlechtična opravdu netradičně táhla vlak Svatý Jiří z Prahy-Bráníka do Zlonic. Oproti Čtyřkoláku nepotřebovala pomoc motorové lokomotivy.
 Bohužel jsem nepočítal, kolik, že to bylo ve Zlonicích vagonů.
 Místní muzeum bylo ze značné části přestěhováno do sousední vsi na statek bývalého majitele cukrovaru v Klobůkách..
 Součástí expozice je výstava sdělovacího zařízení.
 A to už je náš blízký a stále oblíbenější Zelčín.
 Pštros Emu je nejexotičtějším obyvatelem zdejší mini-zoo vedle několika opic. Jak se tu zvířatům líbí, se lze jen dohadovat.
Na prvním místě je tu především cyklistická oddechová restaurace a dětský koutek v opravdu krásném a poklidném prostředí v sousedství bývalého prasečáku. Nostalgie a domácí zvířena, se zde pojí s troškou exotiky a příjemného turistického výletního prostředí.

Pro rádio Soutok Standa Švec.

2 komentáře:

  1. Jenom doplním, že v sobotu 28.4. se konají v Brandýse nad Labem Rudolfínské slavnosti a právě lokomotiva Šlechtična v rámci akce dorazí na otočku i na Mělník.

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavá zpráva přichází z Bavorska. Naši sousedé chtějí zainvestovat do kvalitnějšího železničního spojení mezi oběma státy ( elektrifikace, přidání spojů) a zejména má být obnovena asi po 60 letech trať Cheb-Aš-Selb-Hof, kudy naposled projel takzvaný Vlak svobody. Prvně byla reportáž o tomto nečekaném železničním překročení železné opony uvedena ve stejnojmenném seriálu, který moderoval Jaroslav Huťka.

    OdpovědětVymazat