úterý 11. června 2019

Taková byla Svatodušní pouť v Liběchově.


Na Svatodušní pouť do Liběchova, která se konala v sobotu 9. června jsem se z uvedených důvodů ( poslední dva články) sice nedostavil, ale věděl jsem, že tam zřejmě bude Martin Klihavec, který jistě něco nafotí a třeba i pan Lojka.

Požádal jsem včera Martina o nějaké fotky, abych se potěšil a mám pochopitelně i svolení k dalšímu šíření. Vždyť je dobré, aby lidé byli v obraze , poznávali dění v okolí, seznamovali se s různými aktivitami a třeba je i navštívili, čímž mohou udělat radost, jak sobě, tak organizátorům akcí.

A právě, že účast nebyla nijak závratná, zejména během procesí od Liběchova. Nějak mi to nekorespondovalo s počtem účastníků u samotného kostelíku sv.Ducha a sv. Hrobu ( to je jeho plný název), kde se jich sešlo podstatně více. Dozvídám se, že šlo o účastníky druhého procesí, které přišlo od vehlovické kapličky. Obě procesí, se tu tedy spojila.

V závěru fotogalerie tu máme ještě záběry z klasické pouti pro děti od liběchovského zámku, kde se také žádný nával nekonal, pokud to srovnáte třeba s posvícením, které proběhlo týden po Mělnickém vinobraní 2018, nebo s Dny evropského dědictví. (DED)

I tak si akce zaslouží pozornost zejména místních občanů městečka, ale samozřejmě případně i přespolních obyvatel, jak se říká.

Ještě mnohem více pěkných fotek z akce najdete také na facebooku pana Lojky

https://www.facebook.com/groups/1808841266008571

Ještě připomínám, že na adrese http://www.bezky.cz/ můžete objednávat knihu  s názvem Dvacet let MJ 50. Sice máme tuto sobotu ( 15.6.) letos již 26. ročník, ale knihy se píší zejména k významným výročím.

Pěkný tropický den a já jdu pokračovat četbou v motoristické knize Karla Březiny ,, Mělník byl první. :-)".

















Žádné komentáře:

Okomentovat