čtvrtek 27. června 2019

Cirkus Andres opět v Mělníku. Na komorách v Hoříně se již pracuje, aneb jaká díla na našich řekách nás čekají.



Tak tu máme opět cirkus. Cirkus Andres pořádá vystoupení takto: čtvrtek 27.6. 2019 - sobota 29.6. 2019 vždy v 18 hodin. Neděle 30.6. 2019  od 11 hodin.

Vstupné: dospělý 300 Kč, děti do 15 let 250 Kč, dospělá osoba do lože 350 Kč, děti do 15 let do lože 300, děti do tří let zdarma.

http://www.cirkusandres.cz/kontakt.htm



V dubnu jsme se v článku

 http://soutok.blogspot.com/2019/04/unikatni-tazny-remorker-beskydy-vystava_7.html

podívali na řeku pod město na loď Beskydy, kde mimo lodi samé probíhala velká výstava o historii vodních cest u nás a o její budoucnosti. Vždyť říční plavba přináší několik výhod. Žádné zácpy na silnicích a jejich devastace. Ekologická doprava a možnost pojmout náklad o velikosti až několika železničních vlaků.

Při vhodné motivaci zákazníků může tedy říční doprava sehrát v řadě případů významnou roli, pokud ovšem budou překonány problémy, které tento druh dopravy v současnosti u nás provázejí. Kromě faktu, že v posledních letech bývá zvlášť často v období kolem léta málo vody, tak je tu nově i požadavek, aby aspoň do hlavního města mohly plout i rozměrnější lodi s hlubším ponorem.

A protože jde o projekty evropského významu, které jsou dotovány z evropských dotací, tak bylo prakticky odstartováno.

Je tu určitý zájem splavnit Vltavu až do Českých Budějovic, ale my se budeme hlavně zaobírat domácím děním. Tady je to jasné. Snad nejkrásnější komora v ČR ležící u Hořína má projít určitou úpravou a na projektu se již pracuje. Pokládám za zbytečné tu cokoliv psát. Vše podstatné je na obrázcích a v úplném závěru najdete dnešní fotografii komor od zámku Mělník ve 20.30 hodin.

Pokud vás snad někoho zajímají i jiné projekty u nás, tak není nic snazšího, než si prohlédnout fotogalerii zmíněného článku z dubna. Tam se dozvíte i další odkazy na různé stavební práce na Labi a Vltavě.





Žádné komentáře:

Okomentovat