sobota 2. února 2019

Politika leze už naprosto do všeho ! Byli jste zvyklí na živé kamery z lodi Rio 2, nebo na ptačí krmítko v Makově ? Máte smůlu, arogance nezná mezí.


Milí čtenáři, raději bych napsal dnes dopoledne něco veselejšího, ale náladu mi vzal včera večer portál iDnes. Tehdy jsem klikl na své oblíbené stránky slowtv. idnes.cz .... , kde jsem poslední dobou rád pozoroval plavby lodi Rio 2 po Labi , krmítko v záchranné stanici Makov u Písku a dále tu byly přenosy z Letiště Václava Havla, hlavního nádraží ČD v Praze, nádraží v Čerčanech i České Třebové, mazací tramvaje v Praze. V létě se tu dokonce objevovaly během žní kamery na kombajnech, kde jste mohli vidět i naši krásnou krajinu v okolí polí.


Najednou jsem si připadal, jako v policejním státě. Bez jediného slova vysvětlení, bez jediné zmínky o jakékoliv změně tu máme zcela novou nabídku živých kamer.

Zůstalo nám v lehce pozměněné verzi Letiště Václava Havla , které bylo pochopitelně sledované nejvíce. Kamera dnes zabírá pouze jedno železniční nádraží ve Vršovicích, pak tam jsou nějaké kamery z Prahy hledící staticky na město, výběh ledních medvědů v Brně a oblíbené krmítko v Makově nahradilo krmítko v americkém Ohiu.

Nic proti nabídce, ale nebylo by náhodou slušné něco napsat ke změnám ? Což sdělovací prostředky nechápou, že si lidé říkají : ,, Hele, zase nám cpou Ameriku, Prahu, Havla! " Nebo je to úmysl ? Nic proti tomu, co jsem jmenoval. Praha je hezké město ( tedy především centrum), americká příroda je panenská příroda a člověk vidí zvířata, která tu nežijí, ale arogantní způsoby, jakými se média presentují neznají mezí.


Mám blízko k naší přírodě a  samozřejmě jsem hledal, zda ten Makov ještě někde vůbec najdu. Našel jsem web: https://www.makov.cz/webkamera.html
Zde máte čápa bílého a k té hromadě za ním občas přijde i nějaká ta srnka.


Tady jsem dnes při snídani spatřil strakapouda.



Jak vidíte v komentářích na dalším obrázku, tak naštvaných lidí je více. Tento patří diskusi k lodi Rio 2.


https://worldcams.tv/czech-republic/decin/cargo-ship-rio-2

To jsem objevil zase díky výše zmíněné stránce.

Nevím, ale mně to někdy připadá, že tady bojují už čtenáři proti médiím a média proti čtenářům. Zrovna včera mě pobavil tento článek :.

https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/92752/petr-janda-antichartu-jsem-podepsal-ze-strachu-jednou-prasknu-slavne-kteri-odmitli-petici-za-havla.html#utm_content=freshnews&utm_term=petr%20janda&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Tak já sem vlastně blbec, když si tady píšu jenom tak sobě pro radost a nemám za to peníze :-). Komentáře hovoří jasně.

Aktualizace v 11 hodin : Tedy přátelé, pokud jste ten článek o Jandovi četli včera večer, tak nemáte ten pocit, že je dnes zkrácený ? To poznáte i podle komentářů.

Aktualizace v 18.10: Díky komentáři čtenáře již víme, že původní zmiňovaná videa lze najít na :

https://www.mall.tv/zive   Díky!!

5 komentářů:

  1. Slow TV je nyní na Mall TV - https://www.mall.tv/zive

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Vám moc!! To se málokdy stane, aby takto bez urážky informoval zde naopak někdo mě. Ještě jednou moc děkuji, opravdu to tam je.
      Potom ale opravdu nechápu, proč je na iDnesu takový problém informovat čtenáře. Prostě jsem klikl v oblíbených na odkaz a házelo mě to na ta nová videa a bez jediného odůvodnění. Porovnejte obě adresy ( oboje iDnes):

      https://slowtv.idnes.cz/zive-sledujte-vlaky-v-primem-prenosu-dwi-/hlavni-nadrazi.aspx?c=A151218_145728_hlavni-na

      https://tv.idnes.cz/slow/nadrazi-praha-vrsovice.V190130_125023_idnestv_taus

      Vymazat
    2. Dobrý večer, není zač. Oni se rozešli nejspíše hodně ve zlém, tak iDnes celkem logicky mlčel - nebude přece posílat diváky ke konkurenci. Slow TV o tom předem infomovala na svém Facebooku. Já to zjistil náhodou včera, když jsem hledal kameru na Hlavním nádražím.

      Vymazat
    3. Díky za doplňující komentář. Vidíte, na lidi se prostě nemyslí. Jak typické pro tuto republiku. Každý si jede na svém písečku, hlavně nepropagovat ty druhé.

      Hledám jednu písničku z 80. let, prohlížím weby cizích hitparád, nadávám na youtube, že dávají do sestřihů hlavně ty nejúspěšnější ohrané písničky, a pak zcela náhodou objevím krásný blog jednoho Čecha, který mi sice nepomohl, ale dal mi nevědomky typ na český pořad, na jedné naši webové stanici, na známé a téměř nehrané písně.

      Škoda se rozčilovat. Nevím, co je na tom logické a k zatajování informovat veřejnost, že jsem zkrátka musel některé původní kamery předat někomu jinému. Takto vypadají, jako debilové, ale jim je to jedno. A facebook ? Každý ho prostě nemá. Mě nikdy nezlákal. Občas na nějaké FB vlézt musím, pokud vím kam, ale nekomunikuji tam. Hezkou neděli! Ačkoliv to silné sněžení a vítr za okny nějak k ničemu neláká.

      Vymazat
  2. Ještě něco pro ty, kteří si myslí, že iDnes logicky mlčel. Každý správný obchodník podnikatel vám řekne : ,, Teď to bohužel nemáme, ale zkuste se zeptat tam na konci ulice u konkurence." Jen někteří vám řeknou: ,, Zkuste se zeptat v pondělí, to bychom to měli mít ?" Která informace je vám zákazníkovi milejší a koho budete veřejně chválit? Vy to přece chcete hned. Je jiná doba a obchodní strategie nějaké firmy vás nezajímá.

    OdpovědětVymazat