pátek 22. února 2019

Do neděle můžete navštívit pražský veletrh Holiday world, kde má své čestné místo i Regionální muzeum Mělník. V mělnickém muzeu začaly Velikonoční Dávnohrátky.


Mám zde pěkné materiály z místního RMM a dokonce i krajně aktuální. Pátek tedy patří především pozvánce na pražský veletrh Holiday word a podíváme se i na jednu aktualitu přímo z prostor RMM. A nezapomeňte dnes kouknout na další premiéru nového Kameňáku z Mělníka :-).

Regionální muzeum Mělník se zúčastnilo veletrhu Holiday world 2019
Veletrh Holiday world 2019 Praha 21. - 24. 2. 2019

Regionální muzeum Mělník vyrazilo prezentovat své expozice, výstavy a služby na veletrh Holiday world 2019 do Prahy. „Snažíme se přilákat návštěvníky nejen do našeho muzea, ale do města Mělník a celé turisticky atraktivní oblastí Kokořínska.“ Na našem stánku najdete propagační materiály nejen o muzeu, ale i další materiály o Mělnicku a Kokořínsku, které dodali pro veletrh spřízněné organizace a subjekty (např. TIC Mělník, Muzeum Kadlín, Správa CHKO Kokořínsko-Máchův kraj, MAS Vyhlídky, město Mšeno…atd.)“ říká ředitelka muzea PhDr. Miloslava Havlíčková.

 Při pátečním doprovodném programu také pracovnice muzea vystoupila s prezentací o Mělníku a skalním obydlí Lhotka na pódiu Asociace cestovních kanceláří ČR. Muzeum letos pro své příznivce připravilo zajímavé hádanky. Odměnou za úspěšný tip jsou návštěvníkům vstupenky do skalního obydlí ve Lhotce u Mělníka. Děti si mohou z veletrhu odnést muzejní balónky nebo kočárkové puzzle.



V mělnickém muzeu začaly Velikonoční Dávnohrátky
Regionální muzeum Mělník - velký sál 18. 2. - 13. 3. 2019

V Regionálním muzeu Mělník odstartovaly programy pro žáky prvního stupně základních škol a mateřinky Velikonoční Dávnohrátky aneb Jak to bylo u Kudrnů o postních nedělích?
Na pomyslném statku U Kudrnů děti hrou, přímou interakcí a všemi smysly poznávají místní ráz postních nedělí a předvelikonočních zvyklostí. Jedná se o reprízu zdařilého projektu z minulého roku.

 Program podporující kulturní regionální identitu u nejmladší generace by letos měla navštívit tisícovka dětí, na které se vloni z kapacitních důvodů nedostalo. Jako první měli možnost v tomto roce Dávnohrátky absolvovat žáci ZŠ se speciálními třídami Mělník. Holky si zkusily něco z babiččina šatníku, zadělali těsto na preclíky a nasadily vajíčka do kukaně.

 Kluci směle vyrazili pro výslužku jako Řehořovo vojsko, nasázeli brambory a zatloukali hřebíky. Nakonec šikovné ručičky školáků prověřila kouzelná muzejní dílnička, ve které si děti vyrobily postavičku Morany.


Žádné komentáře:

Okomentovat