sobota 3. února 2018

Radikální řez na Soutoku. Osm seriálů můžete sledovat bez nutnosti pátrání po nových dílech.


Na Soutoku je nějakých cca 1500 článků, které se týkají nejrůznějších odvětví našeho života. Nemá ani cenu tu cokoliv jmenovat. Od reklam na akce, přes fotky z akcí a výletů, až po různé speciální články a seriály. Dnes jsem se pokusil jich ( seriálů) několik uspořádat tak, aby čtenář klikl na seriál, který chce číst a dostal se ihned na první díl. Po jeho přečtení najde dole na konci dílu odkaz, který jej ihned přenese na díl další.

Zdaleka tu nejsou podchyceny všechny seriály. To je téměř nemožné a zdlouhavé. Vzpomínám třeba na jeden, kde jsem z lodi fotil krajinu mezi Litoměřicemi a Ústím, což bylo asi na pět dílů. Bohaté materiály tu jsou z diskusí s panem Ing. Jáchymstálem o mělnickém cukrovaru ( příští rok výročí).

Občas tu jsou volné články, které by mohly být klidně spolu s nějakým seriálem, protože jde o tématické spojení, ale byly vytvořeny samostatně. Týkají se hudby, nebo cesty na kole třeba podle Sprévy, či souvisí s hromadnou dopravou. Vzpomínám na seriál, který jsem tu psal u příležitosti fotbalového ME v Polsku. Na reportáž z cesty kluků na lodi z pet lahví do Děčína ( Hamburku), či světové poutníky. V těchto případech budete muset zkrátka pátrat mezi tituly v časové roletě.

Jeden posun tu však dnes máme a psal jsem o něm v úvodu. První odkaz vás tedy přivede do třináctidílného seriálu  Povídání o dopravě na Mělníku i pod ním. Je věnován především linkám autobusů i vlakům, kam co kde jezdilo a jezdí, ale popíše zejména v případě nádraží ve Fibichově ulici a ulici 28. října i tehdejší atmosféru a účel budov. Neopomněl jsem i lodní dopravu.


http://soutok.blogspot.cz/2011/11/povidani-o-doprave-na-melniku-i-pod-nim.html


Další odkaz věnuji 17. dílnému seriálu Toulky a obsahuje opravdu všehosměs. Najdete tu restauraci v Praze U Fleků, Kokořínsko, Litoměřicko a svezete se na kole podle Labe z Mělníka až do Ústí nad Labem. A mnoho dalšího.

http://soutok.blogspot.cz/2012/01/toulky-po-okoli.html


V seriálu Romana Raka, se vypravíte do světa MP Mělník. Šestidílný seriál je krásnou prací bývalého zaměstnance z novinářské branže.

http://soutok.blogspot.cz/2011/12/o-mp-melnik-1-dil.html


V září 2012 jsem se na kole vypravil z Děčína do Drážďan a zpět, což jsem zpracoval v pětidílném seriálku. Krásný návod, jak prožít pěkný den, aniž by bylo třeba nějak často jezdit během roku na kole. Poměrně pohodlná a romantická projížďka téměř po rovince, a pro každého vyžaduje jen lehký trénink, aby člověk nestrádal nepříjemnými problémy.



Hudba, to byla moje první láska, jak zpívá John Miles v roce 1976 v jedné písni ( live 2001 HQ. https://www.youtube.com/watch?v=3Nz7gtCArOw ) A to samé platí i tady.

Vrchní odkaz vás zasvětí do pětidílného seriálku, kde se podíváte na etnickou hudbu ( vynikající je internetový přijímač) z Konga, Tyrolska,Tahiti, Řecka i srbské Moravy. Pokud vás etnická hudba zaujala, tak ještě mimo seriál doporučuji navštívit odkazy z nedávna, kde jsem vyzdvihl v kombinovaných článcích hudbu z Madagaskaru,Tahiti a opěvoval hudební styl salegy, stejně, jako legendu české exotiky skupinu Kučerovci.

 ( Feon Ala- http://soutok.blogspot.cz/2018/01/obrazem-stary-melnicky-most-meni-podobu.html  Kučerovci a Tahiti: ,http://soutok.blogspot.cz/2017/11/reklamni-vyber-pohlednic-z-knihy-melnik.html Jaojoby a clipy Gasy: http://soutok.blogspot.cz/2017/10/cely-vikend-je-ve-znameni-draku-i.html)

Seriál o etnické hudbě tedy začíná na:
http://soutok.blogspot.cz/2012/07/hudba-jak-ji-nezname.html

Aktualizace 4.2. v 18 hodin:

Seriál o etnické hudbě jsem nyní opravil, protože některé odkazy byly již nefunkční ( autorská práva) a vylepšil jsem jej o lepší skladby i větší výběr.

Ovšem, že i já především vyrůstal na popu a rocku. Napadl mě článek, kde se může čtenář podívat, jak se k nám dostávala hudba v době, která byla nazývána totalitou a věřím, že ti starší si zavzpomínají. Je plný i odkazů na pěkné a málem někdy i pozapomenuté skladby.

Seriál o pop-muzic:
http://soutok.blogspot.cz/2017/02/povidani-o-pop-music-1-cesty-k-neprilis.html


Když Soutok vznikl, tak druhým seriálem se stal titul Rádio kdysi a dnes. Tam v devíti dílech vyprávím, jak jsme dopoledne poslouchali Interprogram, pak pořad Pozor zákruta, zabrousíme na Laxík, na Bayern 3, ale i do televizních programů, dálkového příjmu v Mělníku, na satelit, či CB pásmo atd. Čas tak letí, že by tam již mohla být kapitola nová s názvem DAB+.

http://soutok.blogspot.cz/2011/11/radio-kdysi-dnes-1-dil.html


A poslední odkaz vás dovede k docela pěknému cestovnímu seriálku s názvem Nejkrásnější města na severu Českého království. ( 5 dílů) Ani nebudete potřebovat moc času na takové cestování. Navštívíme tři města v Lužici i okolní krajinu, a pak se podíváme do Frýdlantu,Liberce a Jablonce.
Zajímavé bude i porovnávání s Mělníkem.

http://soutok.blogspot.cz/2014/02/nejkrasnejsi-mesta-na-severu-ceskeho.html

Celý dnešní den jsem tedy zasvětil tomu, aby čtenář již nemusel hledat další díly seriálů. A protože vše souvisí se vším, jak kdysi řekl Ludvík Souček ( a Soutok to rád užívá), tak za tuto inovaci může vydání článku Na starém autobusáku to žilo  v Mělnické radnici.

Aktualizace 3.2. ve 23.45:



Tak tohle opravdu nemohu opomenout. Pevnost Boyard. Co dodat? Čtyři díly z Vánoc 2015. Už na to zase běží v televizi reklamy. Jindra Treml a jeho pominutí pevností, které nás mnohé bere tak trošku také :-).

http://soutok.blogspot.cz/2015/12/s-melnicanem-jindrou-tremlem-ke-slavne.html

Hezký zbytek víkendu!

Žádné komentáře:

Okomentovat