pátek 2. února 2018

Na starém autobusáku v Mělníku to žilo, aneb komfortní přístup ke 13 dílům. Domluva je základ. Lepší přístup k seriálům je na obzoru.


Milí čtenáři, jak možná někteří víte, tak se v únorovém čísle Mělnické radnice objevil článek s titulem Na starém autobusáku v Mělníku to žilo. Pod článkem je odkaz na tyto stránky a uvádí se tam, že pokud to téma některé čtenáře zajímá více, tak mohou navštívit seriál, který jsem tu na webu psal v listopadu a v prosinci 2011.

Když jsem si ten článek v Mělnické radnici přečetl, tak jsem se vcítil do role čtenáře a náhle vyvstaly nové úkoly, protože tu byla i nová situace. Dnes ráno před odchodem do práce jsem dodatečně do všech dílů doplnil odkazy na další díl, aby čtenář nemusel neustále pátrat v časové roletě. Sice ty díly byly asi od čtvrtého dílu poměrně blízko sebe, ale i tak to bylo nepohodlné. Jenže si nikdo ze čtenářů nestěžoval.

Nyní tedy je již na konci každého dílu ( je jich celkem 13, ale dá se to přečíst na jeden zátah) odkaz na díl následující. Ten první díl začíná 25. listopadu 2011, ale pokud kliknete na odkaz níže, tak ho nemusíte hledat.

http://soutok.blogspot.cz/2011/11/povidani-o-doprave-na-melniku-i-pod-nim.html

Když tak matně vzpomínám, jak seriál tehdy vznikal, tak si vzpomínám, že jsem jej psal s nadšením, Soutok měl za sebou sotva pár dní života, celá řada dílů vznikla vyjímečně dopoledne a měl jsem na ně relativně klid, než mi pohled na hodinky začal ukazovat, že bych měl končit a pospíchat do práce.

Takovou zajímavostí je, že jsem do té doby snad ještě neviděl historickou fotku, nebo pohled autobusu na náměstí Míru z doby, kdy tam byl autobusák, ( auta ano) a trochu jsem i pospíchal, abych  vůbec to všechno dění v centru i pod ním tak nějak zpracoval.




 Je vůbec zajímavé, že když třeba čte člověk po sobě něco s odstupem času, tak by leccos napsal jinak, něco mu připadá kostrbaté, na něco nového si ještě vzpomene, něco by mohl ještě více rozvést, ale tak už to skutečně chodí a je to úměrné nějakým požadavkům.

A právě ty požadavky, které si kdekoliv na blogu nastavujete sami, vám musí jinak v jiném, zejména papírovém médiu v nějakém rozsahu někdo nastavit. Co má být asi jak dlouhé, zda to má být článek, nebo seriál, na co by to mělo být případně zaměřené, na co dát případně důraz atd. atd. Když se toto povede, pak může vzniknout něco i někde v papírovém médiu, pokud to ještě projde redakčním schválením. Je to prostě vše o domluvě.

 Dnes bych však chtěl zmínit i zde mimořádný případ, kdy dobře myšlená věc nedošla naplnění, protože oslovená strana nebyla schopna požadavků a připomínek, ač se sama od sebe ozvala po půlroce znovu, se stejným průběhem chování. Tím se stal seriál Nejkrásnější města na severu Českého království, který jsem kdysi zkusil jenom tak nabídnout na severu za hranicemi regionu, kam tak nějak seriál možná i patří více ...
http://soutok.blogspot.cz/2014/02/nejkrasnejsi-mesta-na-severu-ceskeho.html  První díl je věnovaný městu Budyšín a společně se Zhořelcem ( 2. díl) patří na tomto webu poměrně ke stále slušně sledovaným, za což vám děkuji. Je sice pravda, že tu je několik přirovnání k Mělníku, ať již ve vzdálenostech, historii, či jízdném, ale o tom jsou právě ty požadavky a domluvy. A tak se ne vždy vše dostane ke čtenářům v takové míře, jak by si to možná zasloužilo.

A teď ještě jedna důležitá věc. Právě dnes mě napadlo, že tedy i  u některých dalších seriálů ( a že jich tu ale je !!) udělám snad postupně odkazy tak, aby čtenář nemusel hledat další díly. Jak jsem tu již kdysi napsal: ,, vše souvisí se vším." Asi touto formou, jako je výše ten odkaz na první díl, bych vás pak případně v nějakém článku na takový seriál s odkazy odkázal.

Aktualizace ve 21.00:

Tak jsem si ten seriál o dopravě z roku 2011 v rychlosti přečetl a je zajímavé srovnat rok 2011 a 2018. Více neprozradím, ale čtenář jistě pozná rozdíly Historie a vývoj je prostě zajímavý ve všem.

Aktualizace 3.2. 2018 v 11.45:

Po kliknutí na .... http://soutok.blogspot.cz/2014/02/nejkrasnejsi-mesta-na-severu-ceskeho.html
..., můžete komfortně také pročítat pětidílný seriál Nejkrásnější města na severu Českého království, ( 5 dílů) bez nutnosti návratu do časové rolety.

Aktualizace 3.2. v 13 hodin:

Seriál..... Rádio kdysi a dnes ( 9 dílů a bonus)

http://soutok.blogspot.cz/2011/11/radio-kdysi-dnes-1-dil.html

Aktualizace ve 13.20:

Seriál..... o Městské policii Mělník ( Roman Rak) ( 6 dílů)

http://soutok.blogspot.cz/2011/12/o-mp-melnik-1-dil.html

Aktualizace ve 13.30:

Hudba, jak ji neznáme ( 5 dílů)

http://soutok.blogspot.cz/2012/07/hudba-jak-ji-nezname.html

V listopadu a prosinci 2017 je několik kombinovaných článků, kde se můžete seznámit s hudbou z Tahiti, či Madagaskaru a poznat třeba skupiny Jaojoby, nebo Feon Ala, jakož i naše slavné Kučerovce.

Povídání o pop-music ( 5 dílů)

http://soutok.blogspot.cz/2017/02/povidani-o-pop-music-1-cesty-k-neprilis.html

A aspoň z hlavy vzpomínám ještě na seriál Toulky, nebo ten o hradech, ale to snad zase někdy jindy.

Aktualizace v 15.30:

Toulky ( 17 dílů) Asi rekordní počet dílů.

http://soutok.blogspot.cz/2012/01/toulky-po-okoli.html

Na kole z Děčína do Drážďan a zpět za jeden den.

http://soutok.blogspot.cz/2012/10/na-kole-z-decina-do-drazdan-zpet-za.html


Žádné komentáře:

Okomentovat