pátek 29. července 2016

Zimní přechod Nedvězí. Kudy kráčeli mělničtí turisté v posledních ročnících ?


Z masových turistických pochodů jsem si rád schovával nějakou tu medaili, odznáček či jiný suvenýr, a pokud byla mapka trasy s případnými kontrolními razítky, tak také. Když jste pak byli na nějaké akci již po několikáté, tak se mnohdy s ostatními účastníky vzpomínalo, kudy že se to šlo loni, jak vedla trasa předloni, kdo tu byl a kdo naopak chyběl.

Jak možná někteří čtenáři vědí, tak jsem se loni na podzim chytil takového novodobého hitu, kterým jsou turistické deníky s turistickými vizitkami. Tam si držitel deníku píše, jak ten či onen výlet probíhal a řadu věcí, které ho napadnou. Protože jsem si s postupem času uvědomoval zejména na zimní akci s názvem Zimní přechod Nedvězí, že se mění trasy, lidé, barvy i typy odznaků, počasí, tak jsem si čas od času v minulosti udělal pro zajímavost nějaký ten záznam, odkud a kam se šlo, ale vždy to skončilo na nějakém papírku kdesi v šuplíku.

Teprve až letos mě došlo, že turistický deník je tím správným, nepřehlédnutelným a důstojným místem, kde by vůbec nebylo od věci si v kostce připomenout ty dosavadní poslední ročníky.



Možná vám přijde zvláštní vidět teď uprostřed léta sníh a vzpomínat minimálně půl roku nazpět, ale právě pro ten kontrast mi to přišlo, jako zajímavý nápad :-).
A proč si to všechno nechávat jen pro sebe, když to může někomu také něco připomenout a udělat radost, že ?. Proč těšit fotografiemi jen své oči, když můžete udělat radost i jiným lidem, že ? Ostatně, kolektivní radost je zase úplně jiný druh radosti.


Nuže, pojďme se tedy podívat, kudy vedly poslední ročníky Zimního přechodu Nedvězí pořádané Kčt Mělník. Vybíral jsem vždy tu nejdelší trasu a za případnou chybičku se předem omlouvám.


28. ročník: 2003  Tupadly- Nedvězí-Dubá
29. ročník:  2004   Dubá- Nedvězí- Horní Vidim
30. ročník:  2005   Tupadly-Nedvězí- Dubá
31. ročník:  2006   - - -
32. ročník:  2007   Dubá-Nedvězí-Chudolazy motorest
33. ročník:  2008   Kokořínský Důl- Nedvězí- Dubá
34. ročník:  2009   Rozprechtice-Nedvězí- Jestřebice
35. ročník:  2010   - - -
36. ročník:  2011   Dobřeň-Nedvězí- Střezivojice
37. ročník:  2012   Tupadly-Nedvězí-Střezivojice ( Jestřebice)
38. ročník:  2013   - - -
39. ročník:  2014   Tupadly- Nedvězí-Střezivojice ( Jestřebice)
40. ročník:  2015 - - -
41. ročník:  2016   Deštná- Nedvězí-Střezivojice

Vysvětlivky:     - - -  neúčastnil jsem se
                        ( Jestřebice)   Neoficiální cílová stanice některých účastníků pochodu.

Účastníci pochopitelně vědí, které restaurace byly tou cílovou stanicí.

Statistiky si člověk může dělat v lecčems.

Všechny obrázky v článku jsou z letošního ročníku 2016.






Žádné komentáře:

Okomentovat