úterý 9. června 2015

Na víkend do Lobče za autoveterány, anglickými vozy, pivovarem, vinným sklepem, muzeem a pozvánka na výstaviště v Lysé nad Labem.



Tato červnová sobota patřila v minulosti na Soutoku ( archiv) několikrát milé akci Léto s párou ve Mšeně, ale letos se díky její absenci můžete směle vydat přímo do Lobče, kde na vás čeká hned několik lákadel, což je na obec až neuvěřitelné.

Zlatým hřebem je výstava historických automobilů, která je spojena se srazem starších anglických vozů. To vše, se koná ve dvoře lobečského zámku, kde samozřejmě nechybí občerstvení, káva v anglickém patrovém autobuse a hudební scéna. Vy se můžete nechat inspirovat článkem z roku 2012, kdy jsem tam něco nafotil http://soutok.blogspot.cz/2012/06/veteranni-rojeni-v-lobci.html , nebo navštívit samozřejmě oficiální stránky Veteránského rojení .... http://www.veteranskerojeni.cz/index.php?s=1


Lobeč toho však nabízí mnohem více. Pokud se vydáte promenádní cestičkou dolů pod zámek, tak po několika metrech narazíte na vchod do překrásného romantického velkého vinného sklepa. Zdánlivě maličký sklípek jsem objevil před 14 dny http://soutok.blogspot.cz/2015/05/tohle-lobec-necekala-velka-fotogalerie.html a podle mého popisu jednomu místnímu znalci, mě prý do něj doprovodila samotná paní hraběnka Šimonková :-). Nu, ať je to pravda, nebo ne, tak šlo o příjemnou hezkou ženu, se smyslem pro humor a reklamu. Díky webu se ukázalo ( plánek), že jde o sklepy nejen krásné, ale o celou soustavu, kterou lze navštívit i ze zámeckého nádvoří.
Stránka sklepů je http://sklep.dvur-lobec.cz/

Aktualizace 10.6. v 18.36: http://www.turistika.cz/clanky/navstevnicky-trojuhelnik-mezi-msenem-a-mladou-boleslavi

http://cs.wikipedia.org/wiki/Josef_%C5%A0imonek

http://dvur.dvur-lobec.cz/index.php?menu=historie&sub=zivotopis


Od sklepů, se přeneseme promenádní cestou opět níže a pravá strana nám nabídne areál Muzea Eduarda Štorcha. O muzeu jsem psal také před 14 dny ve zmíněném článku a to si zvláště pamatují pánové :-). Myslím, že sem by měl určitě jednou zajít každý. Vždyť se to tolik tématicky vztahuje k naši domovině i k říčce Pšovce.


Pivovar, opět níže, až u silnice, se nám před 14 dny slavnostně představil a já nyní našel velmi pěkné a aktuální stránky, které popírají to, co jsem tu posledně napsal. Zavítejte na http://www.lobec.cz/ a dozvíte se vše, co potřebujete vědět. Značky na čepu, prohlídky apod. Neváhejte, pivo mají opravdu dobré a kdo stane jednou ve varně, vždy si při pití tohoto nápoje, který třeba jednou poputuje  z Lobče i dál,  vzpomene a řekne, že byl přímo u toho, kde vzniká.

Závěrem nabídky, která vedla jednoznačně do Lobče, bych vás chtěl upozornit, že žijeme v době flexibility a Soutok u toho zřejmě nebude a tudíž nebude zřejmě ani článek.

A protože jsou teď v měsíci i hezké výstavy na výstavišti v Lysé nad Labem  a dlouho jsem tu z kalendária nic nedal, tak tady máme krásně graficky pozvánku na červen a více se dozvíte na http://www.vll.cz/ .

SŠ.

LÁZEŇSKÝ VELETRH 2015...

Lázeňský veletrh 2015
11.06.2015 - 14.06.2015
Lázeňský veletrh 2015

Více

RŮŽOVÁ ZAHRADA 2015...

Růžová zahrada 2015
11.06.2015 - 14.06.2015
Růžová zahrada 2015

Více

SENIOR – HANDICAP: AKTIVNÍ ŽIV...

Senior – Handicap: aktivní život 2015
11.06.2015 - 14.06.2015
Senior – Handicap: aktivní život 2015

2 komentáře:

  1. Majitelé lobečského zámku se jmenují Šimonkovi, nikoli Šimoníčkovi. A v žádném případě se nepyšní hraběcím titulem.
    Když už, tak prapředek současných majitelů, pan Josef Šimonek, obdržel v r. 1918 za své zásluhy o rozvoj průmyslu titul barona.
    Jan Jáchymstál

    OdpovědětVymazat
  2. Máte pravdu, upsal jsem se. Možná je to tím, že když jsem pátral kdysi po svých předcích ( reklama v televizi).... tak mi to tam vlétlo. A nejspíš jsem pospíchal, abych ten hučák ( větrák) už konečně vypnul, nebo se prostě jen upsal.
    Pokud jde o titul, tak děkuji za osvícení, ale patřím mezi tu podstatnou většinu populace, která sice díky nedávné návštěvě pivovaru a muzea zjistila, že tam figuruje takové jméno ( a později i díky webu zámku), ale stále mě to ještě nechává klidným. Možná jste teď tak trochu přispěl k tomu, že na to brzy kouknu. Mimochodem, víte, že pan Jiří Lobkowicz sídlící v mělnickém zámku prý žádným knížetem není, byť to média občas z důvodu dobré reklamy v titulku uvádí ?.

    OdpovědětVymazat