čtvrtek 25. června 2015

Škoda rally zavítá do Lobče. Výstava o parku Pivovar. Muzeum o prázdninách.


Zhruba za 16 dní zavítá slavný závod Škoda Rally po dlouhé době opět i do okresu Mělník. Kam? Tak podle všeho to vypadá , že to bude v neděli 12. července mezi  7.00 až 15.30 hodinou a  podle těch údajů zřejmě vozy přijedou na RZ od Březovic do Nosálova, odkud budou pokračovat do poslední dobou proslavené Lobče, a přes Skramouš, se zřejmě vrátí zpět do domovského okresu Škoda rally. Více o rally se dozvíte na aktualizovaných stránkách http://www.rallybohemia.cz/2015/rs12/clanky_soubory/65/rb-2015-road-closures-cz.pdf

http://www.rallybohemia.cz/2015/cs/

Závěrem snad jen pro zajímavost připomenu, že spíš v té dávnější  minulosti zavítal závod vyjímečně i do centrální části CHKO Kokořínsko a auta jsme mohli vidět například pod Truskavnou, mezi Příbohy, nad Rájem a v Romanově, nebo u mlýna Kroužek.



Zajímavá výstava se bude konat v kavárně Marlen. V měsíci červenci a srpnu zde můžete na 120 fotografiích autora Ladislava Záruby spatřit fotografie z populárního parku na Pivovaře u autobusového stanoviště. Autor je utvářel pět let a můžete na nich samozřejmě spatřit také roztomilé kačky, nutrie, ale i jiná zvířátka.
Plakátu bych snad jen vytkl absenci upřesnění místa. Ne každý může při dnešních jepičích životech vědět, kde vůbec nějaká kavárna Marlen je. Nevím.


A poslední foto patří přehledu programu muzea na prázdniny. Na jednotlivé výstavy si posvítíme příště.


http://www.muzeum-melnik.cz/

SŠ.

2 komentáře:

  1. Jirka z Mělníka25. června 2015 v 22:25

    Zdravím,
    je vidět, že jste spíš exteriérový typ. Kavárna Marlen už je celkem, v prostředí menších kulturních akcí a výstav, známá. Možná proto autor nenapsal, že se nachází na křižovatce ulic Legionářů a U Tanku. Já můžu navíc dodat, že tam dělají dobrou kávu a pár dalších věcí, které stojí za ochutnání. Poctivá kavárna, stavěná na poctivých ingrediencích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za odpověď. O tom podniku vím a je tam opravdu dlouho, ale název neznám. Dokonce jsme chvíli mysleli, že to má být možná ta nová kavárna v bývalé Dianě v Liďáku, ale koukl jsem na fotku, co jsem tu nedávno publikoval a ta se jmenuje Paleta. Hlavně ale, kávu nepiji asi 15 let :-).

      Vymazat