neděle 21. září 2014

A z bilboardů na nás již hledí mělničtí kandidáti.


Sice to na Mělníčku běží již delší dobu a bylo to samozřejmě očekávané, ale polepené bilboardy ohlašují, že komunální volby jsou již za dveřmi a teď už to musí vnímat téměř každý. Však také není snad lepší místo pro umístění, než například právě naproti parkovišti u Kauflandu.

Prvním politikem, který se na mě letos prvně s plakátu podíval byl Mgr. Petr Volf . Mám takový zvyk, že když jsou nějaké volby, tak rád vyfotím  co nejdříve nějaký ten plakát a na tomhle byl ten lídr Mělničanů opravdu veliký. Než jsem měl ale čas přijít s fotoaparátem, tak tam najednou visí týmový plakát, kde se lídr ztrácí uprostřed hloučku. Ale, na druhou stranu tam třeba vidíme moderátora uplynulých vinobraní Jaromíra Tůmu a je tu signál, že už by se člověk také měl podívat, kdo tam vlastně je. Jest-li je tam třeba ještě ten bývalý zvěrolékař apod. To jsou prostě jména, která se nějakým způsobem dostala více k občanu.

Ono je to vše tak trochu možná komické, ale takový Mělníček byl poslední dobou samý inzerát, politici i témata  nikde a nakonec stačilo téma ,, Bydlíš tady na Mělníku ?" , které má už neuvěřitelný počet výměnných komentářů. Teď panečku zase máme na webu různá politická utkání a vzpomínky přináší i různá webová klání a výměnné komentáře ze starých časů. Člověk si třeba vzpomene na paní odkudsi z Mlazic, která seděla na radnici, byla aktivní i na Mělníčku a dnes ani nevím, zda ještě žije. Nebo na to, jak člověk občas nějakého toho  i velkého lídra pěkně rozpálil :-)))  Nebo takové ty taktické odpovědi jiného velikána mělnické politiky.
.

Takže, tady máme takový první rychlý pohled na čtyřku a dole je sedmička. Nevím, neměl jsem čas, ale víc jsem tam toho neviděl. Tomu říkám opravdu letmý pohled.


Tak koho to máme tady ? Judr. Petr Kowanda. A také jsem se s tímto jménem seznámil více. Jak by ne, vždyť napsal na Mělníčku i v měsíčníku radnice pěkný článek o hotelu Beránek, kde máme dnes mimochodem také ty krásné sluneční hodiny, které patří mezi ty tři nejhlavnější ve městě a dal do placu velmi pěkný odkaz na stránky slunečních hodin vůbec. Najdete v tématických článcích v září a říjnu 2013 v roletě. Myslel jsem si, že pan Petr je vlastníkem hotelu, ale vypadá to na bratra. No, co by asi teď ti voliči říkali, že pánové zřejmě podle všeho nejsou místní. Tak je to jedno, nebo to není jedno :-)?  To bývá často leccos z Prahy, ať jste v jakékoliv části republiky ;-).

A pak tam vidím konečně opravdového místňáka Petra Pateru. Netřeba snad představovat. Tak přátelé, sice tak nějak za ta léta také nevím, co bych měl kde očekávat a obchvat se snad začne po 50 letech nějakým způsobem budovat, jak se zdá, ale zkusme si každý vzpomenout, koho jak známe, něco si přečíst, něco se dozvědět, na něco si vzpomenout a třeba tam jít a něco tam zakroužkovat, ač člověk ,,neví", jak to tam mají ty slavné strany ošetřené a kam to povede. Je to o penězích, o dotacích a pomník je někdy důležitější než lanovka, parkoviště, či podzemí :-)  A vzpomeňte si také, jak všichni ti politici využívají Mělníček k reklamě svých stran a sebe v komunálkách, aby pak o něm ani nehlesli a neudělali mu zbytečně jedinou reklamu, byť jde o web vox-populy ( z lidu), kde zazní názory o lecčems, jakékoliv a odleckoho.

A já zakončím tento článeček o něčem a zároveň o ničem slovy Rudolfa Hrušínského z filmu Kulový blesk : ,, Přátelé odpusťte, ale zdržel jsem se na šestce. Tam měli čtyřsměnu, ale my máme o dvě směny víc, což je přímo evropský a snad dokonce světový unikát :-))" .

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat