sobota 10. srpna 2013

Takový byl 7. Mělnický košt v roce 2013.


Myslíte si, že je vůbec třeba něco psát k 7. Mělnickému koštu ? Já myslím, že vůbec a fotografie jasně dokládají, jaké obrovské popularitě, se těší.


To je lidí, co? Jako, kdyby bylo snad Vinobraní.


Zkrátka, je tu místo pro všechny, kteří si chtějí v klidu popovídat s přáteli a ochutnat nápoj, jenž prochází staletími.

I tady se platí žetony.

Dvakrát v roce praská tato ulice doslova ve švech.


Kalamářík Ludmily, se stal symbolem mělnických vín a vyhledávaným obchodním artiklem návštěv.



Nad městem se již šeřilo, avšak zábava i kulturní program na Náměstí Míru byl v plném proudu.


Příjemná pastva pro oči :-).


Nejen na náměstí, se kulturou žilo.


I košíkářské řemeslo patřilo k Mělníku.


A samozřejmě to v příjemném dni žilo i za zámkem.

SŠ.

6 komentářů:

  1. Jirka z Mělníka11. srpna 2013 v 17:19

    Po nějaké době znovu prosím - nezměnili byste grafiku tak, aby neskákalo flashové okno před stránky a nezpomalovalo zobrazení? Přijde mi, že často se Vaše příspěvky zakládají na prohlížení fotografií a to je, v současném zobrazování, zoufalé. Mám na mysli změnu šablony tak, aby šly fotografie prohlížet najednou v řadě a ne se stále vracet o krok zpět a znovu čekat na relativně pomalé načítání obrázků. Podotýkám, že mám rychlé připojení i počítač. Děkuji za zvážení.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím! Upřimně řečeno, nevím, jest-li diváci vůbec vědí, že na hlavní stránce webu je také nějaká lišta s logem Soutok a vlevo záložka s možnostmi....Magazin,Classic,Flipcard,Mosaic,Sidebar,Snapshot a Timeslide. Osobně mám nějak trvale nastaveno Magazin a vše ostatní mi přijde, jako blbost. Vůbec bych to neřešil, ale problém je ten, že bez zobrazení této lišty ( u mě to nejde) vůbec nelze vkládat komentáře. Stránku jsem nyní musel 4x aktualizovat, aby se tam ta lišta zobrazila.
    Jinak Vás naprosto chápu a sám na toto na jiných webech mnohdy nadávám. Zkuste zadat stránku http://melnicek.cz/node/4485 . Tehdy jsem publikoval ještě článek na Mělníčku. Na konec dali autoři Mělníčku mé fotky a výsledek je stejný, jako tady na Soutoku. Asi to nejde a v nastavení nic nevidím.
    Myslím, že weby ( autorské systémy) jsou rozdělené do kategorií. Ty placené toho umí samozřejmě více a užívají je profesionální média ( deníky apod.) Proto lze třeba na Mělnickém deníku promítat fotky ve správné velikosti pěkně jednu za druhou. Většina blogerů však užívá bezplatnou klasiku, kde je nutno, se vracet.
    Na druhou stranu je to myslím málokdy, že přinesu na web 8-12 fotek. Je však pravda, že lidé nejraději prohlíží fotky, zvlášť z velkých místních akcí. To je sice pěkné i pro mě, protože to nedá moc práce, komentář je brzy napsaný, počítadlo se protáčí návštěvností, ale je to trošku hořká pilulka pro skutečnou náročnost a kvalitu ( To je třeba článek o něčem, o nějakém zamyšlení se, třeba i o kritice, který není jen komentářem k obrázkům a tlacháním, jak to bylo vše fajn. A tak to zkuste vzít aspoň, jako takovou daň, která prostě k soukromým webům patří a i já ji platím, když si například prohlížím někde fotky nějakého soukromého fotografa krajináře. Tam je to mnohy i horší, protože někteří z nějakých důvodů ani nechtějí, aby fotky byli v plné velikosti. Asi na tom nějak v nějakém obchodě vydělávají. To si tedy myslím, že asi málokdo vůbec nabídne zájemcům na webu takovou fotografii ( co do velikosti), pokud si ji chce čtenář opravdu otevřít a vychutnat v plné velikosti.

    Také je třeba vidět, že mnohé blogy jsou mnohdy poznámkovým blokem autora, který je jen tak mimochodem nabízí případným zájemcům. Autor se leckdy snaží psát správně česky a má i třeba nastaveného opraváře jazyka, ale i to má mnohá úskalí. Bloger nemá nějakou obvykle placenou pracovnici na korekturu českého jazyka,jako mají profimedia.
    Činnost Soutoku byla dosud ( nikdy nevím, kdy bude konec) trochu zvláštní. Pokus přijít s něčím, co by mohlo aspoň občas zaujmout, což se někdy daří. To by však vůbec nebylo ono, kdybych si s něčím dával načas ( v pondělí je také den) a zdržoval se nějak příliš s korekturou, což snad ani ve 23 hodin například není možné ;-). Tolik pro toho anonyma a všechny, kteří neví, že Soutok není žádné placené profesionální médium. Ale, za tu sledovanost jsem byl dosud vážně moc rád a také jsem rád, že tu máme i další blog do rodiny momentálně živých webů v Mělníku, kterým je Isoutok.

    OdpovědětVymazat
  3. Jirka z Mělníka12. srpna 2013 v 21:17

    Dobý večer, nejsem si jistý, jestli mluvíme přesně o stejné věci - mám na mysli čistě jen šablonu blogu. Vy používáte od jisté doby (ne od začátku) šablonu "dynamického zobrazení", která sice umožňuje volby zobrazení, které zmiňujete (v levém horním rohu), ale stále se jedná o animovaná okna, která jednak zdržují načítání stránek, ale hlavně neumožňují prohlížet fotografie v nějakém rozumném sledu, bez zdlouhavě načítaného zpětného vracení se na článek. Samozřejmě Vám do toho nemůžu mluvit, autor si bude dělat vzhled podle sebe, ale možná by bylo dobré to jen zkusit - vybrat jinou šablonu mimo "dynamických" a po odzkoušení třeba vrátit zpět. Blogspot má většinu šablon zpracovanou tk, že po kliknutí na fotografii ve článku, se roztáhne na celou výšku monitoru a reaguje na posunování kolečkem, nebo kliknutím myši (při současném zobrazení náhledů všech fotek z konkrétního článku). Jak říkám, nechci (ani nemůžu) nikoho nutit, jen prosím o vyzkoušení - například fotografie z koštu jsem si ani neprohlídnul (kromě první), nechce se mi v tom pořád listovat :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, musím se přiznat, že jsem se nastavením tohoto webu nikdy už jen z principu nezabýval. Ono je to především takové ,, dítě" Romana Raka a já tu jsem především pro tvorbu článků. Váš komentář a především tento druhý doplněk mě přesvědčil, že se na to mohu trochu podívat, a jak vidno, tak jsem se skutečně z neznalosti hodně mýlil. Změna šablony na jednoduchou skutečně umožňuje i zde prohlížení snímků v plné velikosti pěkně za sebou a myslím, že je i přehlednější nyní archiv. No, snad se Roman zlobit nebude, pokud sem občas zajde ;-):-). Ano, možností vzhledu je více. Díky za konstruktovní příspěvek. Vyzkouším. Hezký den!

    Ten závěr předešlého příspěvku byl na komentář v článku Grundkurs English z 11.7. 2013.

    OdpovědětVymazat
  5. Jirka z Mělníka15. srpna 2013 v 9:26

    To je ono! Díky :-)
    Obrázky se načítají rychle a kolečko na myši funguje na jejich ovládání perfektně. Pokud nebude otec blogu spokojen s grafickou podobou, možností na její úpravu je spousta.
    Trochu štěstí a hodně motivace do dalších článků přeji :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Díky za pochvalu :-). Mně by se docela líbilo, kdyby to šlo namixovat. Hlavní stránka by byla z těch oken tak, jak jste ji znali ( 1. velké, 5 dalších malých vedle sebe + okna starších článků pod sebou), a po kliknutí na článek, by se teprve zobrazila tato stránka. To by ale asi nešlo, co ;-):-)?

    OdpovědětVymazat