neděle 26. května 2013

Na Kokořínsko s párou 2013 bude !


Není to tak dávno, co vám Soutok přinesl první obrázky  parní lokomotivy z letošního roku u nás v Mělníku. Tehdy k nám přijel z Brandýsa nad Labem vlak Karel I. tažený lokomotivou  jménem Šlechtična. Pokud jste někteří před týdnem zaslechli pískot parní lokomotivy opět, tak to bylo tím, že si pražský skautský oddíl Poutníci vyjel opět tak, jako každý rok do tábora ve Lhotce. http://poutnici.desitka.cz/nejblizsi-akce/

Pro nás je však nejslavnější a nejdůležitější akcí na lokálce tradiční akce Na Kokořínsko s párou. A stále je to každý rok z nějakých důvodů až do poslední chvíle s velkým otazníkem. Ještě včera na stránkách města Mšena nic nebylo a na stránkách Mladoboleslavského železničního spolku visely jen snímky z loňska a také nic. A to považte, že akce má být již za 14 dní! Mezitím se mi podařilo v diskusi na stránkách Mladoboleslavského železničního  spolku ( v knize návštěv)  http://miniaplikace.blueboard.cz/kniha/7vp87fe080oasi2tio2upfv0bibu69?hid=7vp87fe080oasi2tio2upfv0bibu69 zjistit, že akce má už dokonce své stránky na facebooku  https://www.facebook.com/nakokorinskosparou .

Před chvíli však někdo zařadil na mšenské stránky konečně konkretnější info. Bohužel tam ještě není jízdní řád, ale už se objevily nějaké zprávy o programu a vlak by měl být tažený lokomotivou na obrázku ( 310)

 http://www.mestomseno.cz/index.php?cmd=page&id=5&action=2&calendar_id=999 . Jakmile bude k disposici i jízdní řád, jistě bude v nějakém ještě snad příštím článku. Přece jen je do soboty 8. června ještě čas. Pro úplnost dodávám, že po naši lokálce také dost často v dávných dobách jezdila i lokomotiva číslo 423, kterou pro akci při oslavách 100 a 110 let tratě Mělník-Dolní Cetno dodalo depo Jaroměřice. Později měla mít lokomotiva údajně nějakou poruchu a je otázkou, zda ji zde někdy uvidíme.


SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat