úterý 3. července 2012

Hledáme spolubojovníky.


Tímto článkem bych chtěl upozornit na nepříliš známou aktivitu diskusí a seznamování, která začíná někde na seznamu weby základních  i středních škol a pokračuje různými zájmovými weby, seznamkami a facebookem.

Řada mužů, která si prožila aspoň nějakou část toho  povinného zeleného vojenského života, se mnohdy dříve či později vypraví na místo činu. Tady obvykle mlčky na sebe nechají působit vzpomínky z minulosti, které konfrontují se současným  stavem objektu, kde sloužili. Někde se nedochová téměř nic, jinde zůstalo ještě několik původních chátrajících budov a někde se vše přeměnilo do nového kabátu a jiných služeb. Dobrou pomůckou je web  http://www.mapy.cz/ , kde vám přepnutí do leteckého pohledu často odhalí poslední zaznamenaný vzhled toho či onoho bývalého vojenského útvaru. Málokdo však ví, že internet přinesl i do této oblasti zcela nové možnosti. Na adrese http://www.csla.cz/vojenskasluzba/vojacisobe.htm   můžete dokonce třeba objevit své bývalé spolubojovníky, nebo vyslechnout historky od jiných ročníků o lampasácích, které jste znali, či vám dokonce přímo veleli. Můžete se samozřejmě zapojit do diskusí, nebo se třeba i dozvědět o vašem bývalém útvaru něco, co bylo tajné.


Pro rádio Soutok Standa Švec.

1 komentář:

  1. Rádio Soutok má příležitost vás informovat o statistice pochodu Mělnický hrozen. Vzhledem k tomu, že samotný článek je už dost vzadu, tak dávám stejný komentář i sem.

    Tak už máme dokonce k disposici statistické informace o pochodu. Zůčastnilo se cca 200 turistů, nejstarší pán měl 80 let a byl z Poděbrad ( šel 25 km), nejvzdálenější turista byl z Prostějova. Velice hezký vyčerpávající článek ( popis tras, kdo kde razítkoval ..) napsal Honza Soukup na webu turistů http://kct-vht-melnik.webnode.cz/news/melnicky-hrozen-ma-za-sebou-29-rocnik/

    OdpovědětVymazat