čtvrtek 9. února 2017

Zvoneček slaví 50 let. V sobotu mají Brtnické ledopády svůj svátek.


A je tu opět zase další zimní víkend Přišla mi jedna aktuální reportáž i řada pozvánek z mělnického muzea a mám tady navíc i jednu vlastní pozvánku na jistě nezapomenutelný zážitek. Pokud tedy nemusíte do práce, nebo vás nečeká žádná práce doma, či nějaká jiná akce, tak se třeba nechte inspirovat.

Mělnická školka Zvoneček slaví 50. let výstavou v muzeu

Příběh půlstoletí jedné mělnické mateřské školky můžete shlédnout ve vstupních prostorech Regionálního muzea Mělník. Ve středu 8. února zde byla zahájena výstava 50. let s MŠ Zvoneček, která mapuje vývoj této školky, jak jinak než hravou formou. Obdivovat můžete nejrůznější výtvarné projevy dětí, pobavit se nad průpovídkami dětí i paní učitelek, které vešly do dějin, či zavzpomínat nad starými fotografiemi a srovnat je se současnými. Slavnostní vernisáž přivítala i 2 bývalé ředitelky Zvonečku dříve MŠ „elektrárenské“ Libuši Cibochovou a Zdenu Rýdlovou, kterým poblahopřál i starosta Mělníka MVDr. Ctirad Mikeš. Výstava potrvá do 5. března a je otevřena denně kromě pondělí 9:00 – 17:00 hodin.

Kontakt: Kristýna Frelichová – odd. PR a propagace frelichova@muzeum-melnik.cz, tel. 728 620 651, tel. 315 630 923

Jitka Králová – muzejní pedagožka kralova@muzeum-melnik.cz, tel. 728 620 428 Regionální muzeum Mělník, příspěvková organizace Středočeského kraje nám. Míru 54, 27601 Mělník Otevírací doba: celoročně, úterý – neděle 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00 hodin http://www.muzeum-melnik.cz/

RMM


Nedávno jsem tu na webu zmínil slavné Brtnické ledopády, které jsou nesmírně krásnou sezonní zimní atrakcí. Každý rok touto dobou, se tam ( nejkratší cesta po silnici z Mělníka je cca 90 km, nejlevnější po železnici asi 170 km přes Německo za 130 Kč ze Štětí, při použití jízdenky DUK) sjíždí stovky turistů, aby se účastnili  akce, která si získává podobnou celorepublikovou popularitu, jakou má třeba dálkový pochod Praha-Prčice, nebo Haškova Lipnice. 57. Brtnické ledopády jsou také akcí, která zve účastníky k masovým pochodům po několika trasách dle vzdálenosti a jejich zvláštností je i to, že kromě zastavení u jeskyní s pohádkovou ledovou výzdobou je tato akce až třídenní ( pátek 10.2. - neděle 12.2. 2017), pokud chcete. Více o akci na http://www.dalkovepochody.cz/brtnicke_ledopady.htm

Pokud však nejste zrovna vyznavači masových akcí, tak snad ještě do začátku března máte i individuální možnost návštěvy. Více třeba na https://www.novinky.cz/cestovani/428132-ledopady-v-ceskem-svycarsku-lakaji-stovky-nadsencu.html Pokud se tam letos vypravíte, tak můžete poslat i fotky na e-mail kodenigma@seznam.cz  a rád je zde v článku vystavím třeba i s popisem vašich osobních zážitků, pokud je přidáte.

2 komentáře: