středa 7. ledna 2015

Devět let jedinečného webu www.melnicek.cz !!!


Na prvním snímku jistě poznáváte velmi oblíbenou pátrací hru, ve které jsme hledali obrázky umístěné vlevo a pomocí křížku ukládali jejich pozici do mapy s přesností + - 50 metrů. To se později jistě stalo předlohou v pátrání po mělnických věžích, které se objevilo v měsíčníhu Mělnická radnice 10/ 2014.

Je to až k nevíře, ale web Mělníček je tu dnes 9 let a mnozí jsme zestárli i s ním téměř o celé desetiletí, což už je v lidském životě podstatná část věku. Nevznikl jen tak sám od sebe, a jak již jsem mnohokrát psal, tak za vším je třeba vidět konkrétního člověka, nebo tým. A nebýt toho, že se to u nás na Mělníku stalo, tak by to tu vypadalo, jako leckde jinde. Měli bychom tu i nadále jeden  mediální deník, jeden týdeník a jeden měsíčník, nad kterými bychom občas sami, nebo před přáteli remcali, případně i něco pochválili, ale asi těžko by nám bylo známo v dnešní hektické době, jak a na co mají názory ostatní spoluobčané a zřejmě bychom měli i podstatně menší přehled o tom, co se kde děje. Stará věc je ta, že je mnohdy třeba i něco několikrát připomínat, natož vyrozumět včas širou veřejnost.

Chtělo by se člověku připomenout veřejnosti právě ty, kterým můžeme nejvíce děkovat za to, že jsme tak skvěle o lecčems informovaní, zvlášť v našem městě i za to, že zde můžeme probírat různá i důležitá témata, vyjadřovat k nim své názory a do jisté míry se tak podílet na našem okolí. Netřeba snad dodávat, že i když se Mělníček mediálně téměř nikde nezmiňuje, tak o něm samozřejmě širá veřejnost, včetně regionálních politiků na radnici ví a znají tak názory občanů na důležité body dění v našem městě. To je myslím pozitivní.

Nedávno se v Mělníčku například vedli diskuse kolem jednosměrek ve městě a obavy byly velké. Samozřejmě, že každá situace se neustále vyvíjí a nic není konečné, ale vzhledem k tomu, že diskuse na téma utichly, nebo dokonce přišly i pochvalné komentáře, tak se zdá, že se zřejmě něco docela zdařilo a to je vždy příjemné zjištění pro ty zainteresované i pro nás uživatele.

Bývá zvykem, že se leckdy vyzdvihují velcí lidé za něco, co se jim povedlo, za něco, co dokázali a je vždy příjemné, pokud je takový čin vykonán pro veřejnost, nebo dokonce pro širou veřejnost. Kolem vzniku Mělníčku je příliš mnoho ticha i skromnosti a možná by člověk někomu ublížil, kdyby vyzvedl jen jedno jméno, nebo spíše známější nick Raist, ale určitě bych chtěl využít této příležitosti, kterou mám a poděkovat snad nejen jménem svým, ale i mnohých z vás  tvůrcům tohoto pružného média.

Zároveň se čtenářům omlouvám, protože to vše píšu v rychlosti i časové tísni, a abychom si uvědomili, čím vším nás toto médium oslovovalo, tak přináším takový pele-mele fotek s troškou komentářů.



Mělníček, to jsou i typy na výlety a procházky s dětmi.



To je také tak trochu magazín Soutok......


.... I Soutok ..... a další weby, které díky odkazům vlevo dole čtete, ať už jsou z jakéhokoliv média :-).


Mělníček, to jsou i ostré diskuse. Tato je o lokálce....


..... a aby mě někdo neobviňoval z jednorázové roční krásné turistické akce, tak přidám i běžný vlak pro cestující. O prázdniny tu však jezdí i delší vlaky s více vagony a dokonce až z Prahy.


Mělníček, to byla i takzvaná spotřebitelská hlídka, kdy pro vás členi týmu například zakupovali párky v různých prodejnách a po konzumaci je hodnotili podle kvality druhu i prodejce.


Jsou to i různé typy na různé akce. Je to celý kalendář akcí a děláte si ho i vy, čtenáři.


Při některých akcích se podílí na sponzorství, nebo především na reklamě.


Pamětníci jistě vzpomínají i na videomapping na Pražské bráně.


A na závěr ještě jednu žhavou diskusi. Ty politické patří k nejrušnějším.

Lze předpokládat, že budou diskuse kolem průtahu, kolem dopravní situace ve městě, kultuře, podzemí, kolem autobusů do Prahy a třeba i dění v Rybářích, nebo jinde u Labe či na něm.
Diskuse budou, když bude Mělníček. Dovedete si představit mediální scénu bez něj ? Nebyla by to trochu nuda a člověk i tak nějak out ? ( trochu mimo obraz). Přejme mu, ať ten letošní rok před velkým jubileem pěkně prožije.

SŠ.

2 komentáře:

  1. Děkujeme!
    My si važíme Soutoku, a jsme rádi, že tu s námi je :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsou velmi hezká slova, za která se sluší samozřejmě poděkovat. Díky :-)!

    OdpovědětVymazat