sobota 4. října 2014

Sobota v Mělníku dnes. Obrazem.


Ačkoliv se to nezdá, tak se v centru Mělníka dosti často něco veřejného děje. Rád bych zde pod snímky umístil, co že to tady probíhá za závod, ale v seznamu akcí na prestižním Mělníčku ( právě probíhá) to nevidím a v  Mělnickém deníku je poslední jako-by sportovní reportáží článek

Jezevčí stezka a alej do Kačiny lákají na pěkný výhled do krajiny .  Zdá se tedy, že nám ve Mšeně vyrostou nové turistické značky, což je samozřejmě dobře.


Podařilo se mi zachytit věnce pro vítěze, ale s největší pravděpodobností šlo o nějaký běh. Mimochodem, zrovna nedávno ( před týdnem ?) tu jeden probíhal.


Náměstí patřilo opět trhům.


Fotoaparát to sice nezaznamenal, ale děti s modrými balonky a nápisy TOP 09 v ulicích města dávali tušit, že se dnes někde konal ( možná v části tohoto náměstí)  i volební mítink Topky. V každém případě si pan Schweigstill udělal po mítinku procházku Svatováclavskou ulicí možná na vyhlídku.


Média dnes vzpomínají otevření pamětní síně veslaře Josefa Straky http://melnicek.cz/node/16562 . Přesto hluk z tlampače a ruch na řece dával tušit, že se něco děje.


( čtyřka bez kormidelníka)

Jak sami vidíte, tak na části Vltavy a Labe probíhaly opět jakési veslařské závody, které nemáme v kalendáriu, takže je nemůžu bohužel pojmenovat, ale.....


( závod kategorie čtyřka s kormidelníkem :-))

.. odborníci a zájemci z řad veslařů vědí a laické veřejnosti je to myslím převážně celkem jedno. Hlavně, že se po řece něco pohybuje :-).


Úsek řeky za mostem tentokrát zvlášť lákal k pozornosti. Na snímku můžete spatřit nejen výletní  lodi společnosti Viking River Cruises, ale také hlavní tábor veslařských závodů.


Zde ho máme trošku detailně přiblížený, ale jelikož jsem poněkud podcenil chladné počasí, tak jsem vzal za vděk opravdu jen dálkovou fotografií.

Aktualizace 4.10.2014 v 18.45 :

Zde je odkaz na stránky  místního klubu v Mělníku-Rybářích.
  http://www.kvm1881.cz/KVM1881Home.php a stránky Českého veslařského svazu, kde si zájemci třeba vypátrají to, co je zajímá.
http://www.veslo.cz/


( Toto není ona legendární loď, byť je zde nápis Coral. Ta byla bílo-zelená. Ale, čím déle si ji prohlížím, tak se zdá, že je to ona, jen v jiném barevném provedení :-))

Na protějším břehu řeky Labe mě zaujala ještě jedna loď. Fotoaparát zaznamenal po přiblížení, že jde o švýcarskou výletní loď. Ihned jsem si vzpoměl na časy , kdy tudy přes Hořínské komory plula v 90. letech pravidelně v pátek a v neděli veliká výletní loď Swiss Coral a také na svůj čtvrteční rozhovor s již hodně postarší, ale družnou občankou Švýcarska, která vyprávěla o své plánované cestě do Prahy, divila se, že tu nevidí na řece žádný provoz a ptala se na nějakou pravidelnou lodní linku mezi Prahou a Mělníkem.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat