neděle 8. prosince 2013

Když se na Mělníku zdánlivě nic neděje. Galerie Sunday Times :-). Přijďte.


První snímek věnuji Mělnickému regionálnímu muzeu, které pro vás na prosinec a Vánoce připravuje celou řadu akcí. Jednou z nich jsou třeba Mělnické Vánoce v časech první republiky. To jsem zde však všechno nedávno presentoval. Když se podíváte na snímek vlevo, tak vidíte kostel, který jistě také přinese nějaké akce
,.... ale již tu máme jednu akci na čtvrtek 12.12. v kostele Sv. Petra a Pavla od 17 hodin, kde budete mít možnost slyšet největší duchovní hity  14.-21. století. Více na plakátu  http://www.moosmelnik.cz/plakatpulhodinka13.pdf . A nakonec dodám, že tu máme druhé vydání knížky Františka Purše..... Náš Mělník.


A pak už přišla vyhlídka. Měl jsem štěstí, neboť do dálky sice vidět nebylo, ale vidět starý tlačák, tak to je mi dnes vzácnost. Kdoví, jak to tu jednou bude, pokud snad opravdu ožijí ty různé plány o vodní nákladní dopravě.


Strom na náměstí je již připravený na chvíle, které nám jsou jistě sympatické, byť jim předchází leckde různé nákupní i úklidové šílení.


Zaujal mě i pootevřený vikýř pod radničními hodinami, ale na snímku moc nevynikl.


To již skutečnou ozdobou je  zatím aspoň z venčí hotel U Beránků, avšak pan majitel, se již o jeho sympatických úmyslech nechal na Mělníčku slyšet. Restaurace, kavárna, taneční sál .... snad, jako kdysi dávno.


A jak jsem se tak kochal pohledem na nadpis, udělal jsem otáčku o 180 stupňů a spatřil jsem doposud novou nespatřenou krásu.


Tady jsem zrakem již jen o patro níže a tu budovu mnozí jistě poznáte. Je vůbec na Mělníku plno všelijakých pěkných sošek a dalších kamenných ozdob na štítech domů.


Víno má i jako ozdobný prvek velké kouzlo a tady u hlavního vstupu do zámku zdobí v každé roční době.


Tento stromeček zdobí pro změnu zámecké nádvoří a jistě úspěšně. Co vtipného k němu napsat? U prvního stromku jsem vzpomenul nákupní i domácí úklidové šílení, tak snad jen popřát, ať ten závěr roku každý zvládne i v profesním životě ;-):-).

SŠ.


2 komentáře:

  1. Jako jeden z prvních zasvěcených mohu prozradit, že příští rok bude náměstí reprezentovat a zdobit strom z MŠ Pod Vrchem, kde již několik desítek let vesele roste. Jelikož je už vysoký a hrozí, že by mohl spadnout na chodník, po kterém chodí denně desítky dětí, tak ho právě MŠ věnuje příštím vánočním trhům.

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavá zpráva. Myslím, že mohu poděkovat nejen za sebe, ale i za čtenáře.

    OdpovědětVymazat