sobota 24. listopadu 2012

Soutok se nám přeplnil.

Přátelé, minulý víkend jsem také vyfotografoval reklamní upoutávku na restauraci, hotel a pivnici U Medvídků v Praze. Když jsem ji chtěl nyní přidat do článku o nejsilnějších pivech, tak jsem zjistil, že se nám na Soutoku zaplnilo volné úložiště fotek a videosekvencí. V nejbližší době jsem se vám také chystal přinést fotografie a článek z nyní proslavené místní pivnice Němý medvěd. http://www.nemymedved.cz/
Kde není, tam není. Nuže, je možné, že už tu nic nebude. Děkuji za přízeň, kterou jste věnovali článkům na webu Soutok. Vězte, že je zde 418 článků, které přečetlo 132 tisíc lidí za ten rok existence webu a to je myslím i slušná zásoba na oddychové čtení po nějakou dobu pro mnoho čtenářů, kteří mnohdy ještě ani netuší, že vůbec nějaký takovýto web Soutoku existuje. Co se s těmi články stane a jak dlouho je bude možné zde ještě číst, tak to nevím. Kdysi jsem psal web o Mělníku na http://mujmelnik.webzdarma.cz/ , který skoro nikdo nezná a dokonce se nedal v jednom prohlížeči ani číst. Dnes se mi to úplně záhadně po mnoha měsících povedlo zobrazit normálně.

Mám velmi rád Divadlo Járy Cimrmana i jejich humor, a třeba věta : ,, Nepochválím-li se sám, nikdo to za mě neudělá" , je jak ze života. Zkrátka, mám radost, že jste sem chodili a četli to, protože, kdyby vás to nezajímalo, nelíbilo se vám to, nebo jste nebyli zvědaví, tak by-jste sem nechodili. Mějte se pěkně.

Aktualizováno 24.11, 2012 ve 20.30:

Možností je samozřejmě celá řada a to je ta svoboda rozhodování :-). To, že tady píšu, je zásluha pana Raka, a že se dostanete sem, je zase hodně zásluha dobrovolného rozhodnutí týmu Mělníčku. Dokonce ani není vyloučeno, že se dozvíme, jak to je s tím světelným panelem, který třeba uvede i reklamu na tento web. Možnosti mám i já. Mohu tu, pokud mám přístup, kontrolovat občas statistiku i komentáře a jsem pochopitelně rád, když si vytvořené články přečte co nejvíce lidí. Proto se dělá jakákoliv žurnalistika. Mám i řadu dalších možností, pokud je technicky zvládnu. Všechny články jsou zazálohované a je například možnost jich část z webu odstranit. Nikde ale není psáno, že bude stále aspoň taková vitalita příspěvků, jaká je a v každém případě není důvod nějak urychleně články odstrańovat. Možná lze třeba i ty starší a zapomenuté časem reprísovat do čela a třeba odstranit ty, co jsou zkrátka časově out ( pozvánky na akce). Takže, vidíte, co vše se dá dělat, nebo zkusit a to je jen část možností.

Standa Švec

6 komentářů:

  1. Zmiňovaných 132 tisíc lidí je špatná interpretace výsledků sledovanosti webu. Rozhodně unikátních 132 tisíc lidí tenhle web nenavštívilo. Je to jen součet toho, kolik se na tyhle stránky udělalo kliků a to včetně prohledávacích robotů, tedy strojů, které tyto stránky pouze indexovaly (a to jsou často stovky až tisíce "přístupů" měsíčně). Zároveň přístup jednoho člověka třeba 7x týdně neznamená, že to navštívilo 7 lidí.

    OdpovědětVymazat
  2. To tak úplně není, záleží na nastavení počítadel přístupů, sám mám na stránce dvě, každé je nastavené jinak a rozdíl je pár procent. Samozřejmě, netuším, jak je to tady nastavené.

    OdpovědětVymazat
  3. A ještě poznámka: obrázky bych přemístil na nějaké jiné úložiště a jen na ně odkazoval. Tím se hodně ušetří, nejen místo, ale i objem přenesených dat!

    OdpovědětVymazat
  4. Tedy, přiznám se vám, že se mi ani nechce věřit, že tady vidím ( za posledních půl roku?) také nějaký komentář, který není můj :-). Ano, nenapsal jsem to zrovna šťastně a ani jsem to neopravoval, protože jsem na to jednak zapomněl, a pak,-
    byl jsem zvědavý, zda se už také ozve někdo jiný. Jistě, mělo by to znamenat 132 tisíc návštěv celkově. Neznám nastavení webu a raději se do těchto věcí moc nehrabu, ale předpokládám, že standard bývá z každého PC jedna návštěva denně a víc to nevezme . Nicméně, když to srovnám s počítadly jiných mělnických webů, tak je to velký rozdíl, ale to mě také nepřekvapuje. Nezapomeňte, že prezentace článků je ve zprávách na čteném megawebu Mělníček, za jehož součást, se jako magazín považujeme.( jsme členi :-)) Jak je to s těmi návštěvami ze zahraničí, kde bývá často USA,Kanada, ale i občas relativně malé státy na všech kontinentech, tak to nevím. Nicméně, mám rád zeměpis a nebráním se myšlence, že tam někde někdo na to kouknul. Internet píšeme pro radost svoji i ostatních :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dodatek: S těmi statistikami to bude složité vždy. Někdo jde na hlavní stránku, a pak třeba přepíná články pod sebou, nebo si je vybírá podle libosti v menu. Jiný čtenář třeba navštíví klikem z webu Mělníček konkrétní článek a ani nezná následující článek pod ním a neví o něm ( to už jsem také zjistil). Máme speciální počítadlo statistiky návštěvnosti konkretních článků i návštěvnosti, jako takové a rozdíl tam je. Na druhou stranu si je ale třeba také uvědomit, že i já si rád přečtu ostatní weby na Mělníku třeba kvůli inspiraci (Mělnicko, Deník, rádio Mělník..), a ikdyž mají třeba profesionální informace a já si jen hraju, tak ten čtenář chce i o víkendu si něco nového přečíst, a to najde většinou jen tady, nebo na Mělníčku ;-).

      Vymazat