neděle 2. května 2021

Mělník dnes zřejmě prvně o sváteční den přivítá slavnou internetovou loď Rio 2 a současně vlečný remorkér Beskydy ! Po celý den můžete z lodní on-line kamery sledovat řeku a břehy Labe s jejich vesničkami i cyklostezkou v místech nám nejznámějších.

 


Přátelé, zpráva je to krátká, ale než bych zde vytvořil dnes nějaký článek na nějaké téma, nebo i na více témat, tak přijdete o množství krásných záběrů z naší domoviny. Slavná internetová loď Rio 2 totiž už snad opravdu a prvně ve sváteční volný den míří do Mělníka, kam veze náklad pro Škodovku v Mladé Boleslavi. Pro nás to znamená, že si můžeme za dnešního nehezkého dne užívat cestu a pohled na břehy z její čelní on-line kamery.

Kromě Ria 2 operují v Německu ještě dvě německé lodi s českou posádkou a s on-line kamerou. Jde o MS Katja a MS Capella. Zatímco Rio 2 najdete nejčastěji na Labi a na německých kanálech, tak Capella spíše brázdí západnější kanály Německa a Katja nás nedávno dokonce zavezla až do Belgie.

Rio 2 bylo zatím nejdále na řece Rýn ve městě Mannheim a tuším i v Nizozemí. Občas se zmíněné lodi i někde potkají. Ovšem, dnes pluje krajinou nám mnohým nejznámější, a tak si to užijme. Snad neskončí v Lovosicích. Včera stála loď celý den v Děčíně a posádka měla volno. Pod kamerou máte mapu, kde se loď zrovna nachází. Obraz lze vpravo dole roztáhnout na celý monitor.

https://www.mall.tv/lode-a-reky/lod-rio

Teď jsem si všiml, že jej asi opravdu táhne vlečný remorkér Beskydy, jak bylo avizováno.

Obrázek je z článku z 6. dubna 2019. Rio 2 v mělnickém přístavu .... https://soutok.blogspot.com/2019/04/unikatni-tazny-remorker-beskydy-vystava.html

On-line kamera umožňuje přehrát posledních 6 hodin ze záznamu !

Pohodovou neděli !

Žádné komentáře:

Okomentovat