úterý 23. června 2020

Blíží se dlouhodobá výstava Imaginárium Bratří Formanů. O čem je tato zvláštní akce začínající na břehu řeky Labe ? Labe vystoupilo nejvýše v pondělí odpoledne. Jak se to projevilo na cyklotrase ?



Nedávno jsem tu v jednom článku představil akci s názvem Tetička Mína vypravuje .....


...., která je připravena na den 14.7. 2020 od 9.30 hodin. Těch muzejních akcí je v červenci pochopitelně více. Dnes se tedy podíváme na akci dlouhodobou, kterou je Imaginárium Bratří Formanů, a pak se ještě jednou vrátíme k řece Labi, kde včera odpoledne řeka kulminovala na hodnotě 361 cm.

IMAGINÁRIUM BRATŘÍ FORMANŮ

Tajuplný divadelní a výtvarný svět přátel Divadla bratří Formanů v obou sálech muzea...Vernisáž se koná 10. 7. od 15:00 hod. na mělnické náplavce před vinařstvím Bettiny Lobkowicz, kde zakotví Divadelní loď Tajemtsví...

Datum konání: 10. 7. 2020 - 4. 10. 2020 začátek od 15:00

Místo konání: Regionální muzeum Mělník, nám. Míru 54

Typ akce: trhy, výstavy, veletrhy

Organizátor: Regionální muzeum Mělník

Doba trvání: 86.4 dní

Plné vstupné: 60 Kč

Snížené vstupné: 40 Kč

Rodinné vstupné: 180 Kč


Přijměte pozvání na živou, hravou a inspirující výstavu tvůrců a přátel Divadla bratří Formanů - Imaginárium!

Vernisáž se koná v pátek 10. 7. 2020 v 15:00 na mělnické náplavce před vinařstvím Bettiny Lobkowicz, kde zakotví Divadelní Loď Tajemství. Po přivítání lodi vyrazí veselý průvod v čele s Matějem Formanem, žongléry a muzikanty přes Aušperk nahoru k muzeu. Výstava bude zahájena na radničním dvoře, a poté už hurá do Imaginária.

Prvních 50 návštěvníků, kteří dorazí v námořnickém dostanou od nás malý dárek!
V 18:00 se můžete těšit na rodinné představení „Aladin“ na Divadelní lodi Tajemství.
Vstupenky v předprodeji v sítí GOOUT.CZ

Oba výstavní sály Regionálního muzea Mělník se letos v létě stanou tajuplným výtvarným a divadelním světem Divadla bratří Formanů. Úspěšná putovní výstava Imaginárium, probouzí v malých i velkých návštěvnících fantazii, snění a touhu si hrát. "Dotýkat se" je povoleno - vlastně nutno:-) Můžete zkoumat, hrát si a objevovat...

Aktéry a tvůrce Imaginária spojuje touha tvořit a objevovat „skutečné“ a krásné věci. Vystavují loutky a divadelní dekorace, které již neožívají v představeních, ale nikterak tím nepozbyly na kráse a přitažlivosti a usilovně hledají mezi všemi dalšími artefakty, objekty, obrázky, hračkami, fotografiemi i důmyslnými mechanismy prostor, ve kterém se děti i dospělí mohou nechat inspirovat k hravosti a užívat vlastní fantazii, cit pro krásu a touhu objevovat.

Nepřestáváme věřit, že I dnešní lidé obklopení technologiemi a digitálními formami komunikace chtějí cítit radost z umění a že se chtějí dotknout „skutečných“ věcí všemi smysly a vlastníma rukama.“ říká o projektu Matěj Forman.

Výstava Imaginárium přinese malým i velkým návštěvníkům radost z objevování krásy i nepotřebných, odložených a dnes opomíjených věcí, hraček, obrázků, objektů, artefaktů… Připomíná trvanlivou hodnotu dnes již pozapomenutých řemesel, umu a fantazie lidí, řemeslníků a umělců, kteří tvoří svůj svět fantazie vlastníma rukama.

V sobotu 11. 7. propukne na mělnické náplavce před vinařstvím Bettiny Lobkowicz doprovodný river food festival Moře u Mělníka. Pořádá město Mělník, které tak hodlá prostor mělnické náplavky oživit.

30. 7. se bude konat doprovodný program k výstavě s muzejní dílničkou v 9:30 a 13:00 h.

Výstava Imaginárium potrvá až do 4. října 2020 a bude doprovázena výtvarnou soutěží „Moje imaginárium“ o super ceny. 
(První cena - originál grafika od Matěje Formana + autorská dřevěná hračka...)

 

Partneři akce: Město Mělník - akce je součástí Mělnického kulturního léta www.mekul.cz, Pekařství Vondřichovi, Penzion Hana Mělník

Mediální partneři: Místní kultura, Rádio Relax, Český rozhlas - Region, Mělnický deník.



A ještě jednou se podívejme k řece Labi, kde došlo v pondělních odpoledních hodinách ke kulminaci na hodnotě 361 cm, což je prakticky 40 cm pod vyhlášením prvního povodňového stupně.

Jak je již z prvního obrázku patrné, tak se nám řeka prakticky jen příjemně rozlila v korytě a ukousla si pouze kus vegetace v sousedství cyklotrasy. Nárůst se dal očekávat u cukrovaru, kam jsem se pochopitelně vypravil.



Jak vidíte, tak nárůst z hodnoty 339 cm na 359 cm ( hodnota po čas mého pobytu) je ve výsledném efektu prakticky zanedbatelný. Potopilo se jen nějakých 5-7 metrů cesty. Můj fotoaparát to sice nezaznamenal, ale i za tohoto stavu zde projel pár cyklistů od Kel.





Závěrem jsem se pokoušel o trošku romantický snímek od řeky, a pak tu mám ještě něco, co si ukážeme příště. Užívejte slunečních dní s příjemnými teplotami !


Žádné komentáře:

Okomentovat