středa 19. února 2014

Už jen pouhých 12 dní zbývá do konce výstavy vynikajícího malíře krajináře Vlastmila Týmy.



Ačkoliv mnozí z nás žijí v těchto dnech prací a Olympiádou, tak je na místě si připomenout, že se pomalu vyčerpal čas vyměřený výstavě obrazů vynikajícího mělnického krajináře a těžko říci, kdy a kde bude podobná příležitost. Ale, nechme promluvit komentář z muzea, který je okořeněný fotografiemi z vernisáže výstavy a představí nám popisem i některá vystavená díla prodejní výstavy.

Vlastimil Týma – OBRAZY
(24. 1. – 2. 3. 2014)

Čas, který je vyměřen výstavě obrazů Vlastimila Týmy, se již pomalu krátí. Proto neváhejte a navštivte tuto výstavu v mělnickém muzeu dříve, než se v neděli 2. března odpoledne zavřou dveře za posledním návštěvníkem.
Na této výstavě autor představuje především olejomalby. Ty Vás přenesou k jihočeskému rybníku Blato, do Českého Ráje, pod památnou lípu v Telecím, na Vysočinu do malé vesničky Blatiny či do údolí řeky Vydry. Nechybí zde ani tradiční pohledy na malířovo rodné město, Mělník, které autora opakovaně inspiruje k tvorbě.


Podobu české krajiny Vlastimil Týma zobrazuje věrně a bez výrazné stylizace. Do obrazů však promítá svou lásku k čisté přírodě, což malbám dodává jedinečnost a opravdovost. Obdivuje i dramatické momenty vykouzlené přírodou. Při pozorování těchto scenérií vytvořil obraz "Po bouřce" nebo výjev u Ostruženského rybníka.
Výstava je prodejní, a tak se svým oblíbeným obrazem mohou zájemci těšit i po ukončení výstavy.


SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat