středa 16. července 2014

Loď Petburg trhala rekordy. Od Štěpánu až do Štětí.


Dnes jsem po práci dostal takovou zprávičku, že posádka přijela na soutok pod Mělníkem, ale ta byla 2 hodiny stará. Nu což, myšlenka byla stejně už dávno na světě, tak to chtělo trochu domácí siesty a v 18.15 jsem opět vytáhl kolo a vyrazil. Tentokrát po proudu řeky po naší krásné cyklostezce a tímto směrem asi po dvou letech, když jsem tudy jel naposled do Ústí nad Labem.


Typoval jsem tak komoru v Dolních Beřkovicích, ale trochu jsem se spletl, a pak jsem již spatřil ten sympatický obrázek nahoře. Bylo to jen kousek před elektrárnou. Byl to takový zvláštní pocit, protože potkáte prakticky po 24 hodinách stejné plavidlo na jiném úseku řeky známé tváře, vše zřejmě již naposled a jsem zvědavý na další dny putování na facebooku posádky.



Chlapci mi sdělili, že to od soutoku s Vltavou rychleji utíká a mají v plánu doplout dnes do Štětí. Usoudil jsem, že si ještě pěkně zašlapou a ta rychlost je možná dána i tím, že Labe by se vlastně zde mělo správně jmenovat Vltava a ta je navíc rychlejší splavné kategorie B a Labe A ( vodácké označení pro vodu mírně tekoucí B a téměř stojatou A). Vltava má totiž od pramene delší cestu a tak tu máme v Čechách takovou světem uznávanou vyjímku, která platí již od časů Keltů, kteří dali Labi jméno.


Zatímco se posádka odrazila k další cestě,.....


...., tak já se zajel podívat do Račic na kanál, kde jsem obrátil a byl jsem zvědav, kde partu cestou zpět potkám.


Jak vidíte, tak to opravdu není žádná sranda roztáčet vzadu ten kolesový maličký pohon a loď jde na přistání v Horních Počaplech.


Dnes urazila dle kilometráže celkem 20 km a věřím, že kluci ty tři kilometry do Štětí dali, takže celkem 23 km.


Poslední obrázky ani nebudu komentovat. Sami vidíte, že je tu super venkovní hospoda a posádka šla doplnit tekutiny. Mně to posezení připomělo Pirnu, kudy jsem projížděl 28.9.2012. Když si ten díl najdete ( seriál Na kole do Drážďan a zpět za jeden den), tak je to skoro stejná fotka, jen jiná loď.





A teď už přeju všem dovolenkářům a prázdninářům pěknou pohodu a nám pracujícím příjemný, žel nedlouhý spánek.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat